ERAZMUS PLUS otvorio je konkurs za nove projekte koji se tiču mladih

Izvršna agencija Evropske komisije za obrazovanje, medije i kulturu (EACEA) objavila je novi Programski vodič za 2015. godinu i opšti poziv za aplikante, a sve u okviru Erazmus + programa, koji je sada otvoren i za predloge projekata u vezi sa izgradnjom kapaciteta u oblasti mladih za organizacije iz zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija.

U dva roka, 3. aprila i 2. septembra 2015. godine, omladinske organizacije moći će da podnesu projekte, uz uključivanje neke od sledećih aktivnosti:

Omladinske razmene između programskih zemalja i partnerskih zemalja koje ispunjavaju uslove
Evropski volonterski servis 
Mobilnost mladih radnika između programskih i partnerskih zemalja koje ispunjavaju uslove

Mobilnost mladih radnika podržava profesionalni razvoj omladinskih radnika kroz sprovođenje aktivnosti kao što su transnacionalni/međunarodni seminari, treninzi, događaji fokusirani na umrežavanje i uspostavljanje kontakata, studijske posete i drugo, a kako sve to funkconiše i ceo kalendar događanja možete pronaći OVDE.

Jedan aplikant može podneti samo jedan predlog projekta po roku, ali jedna aplikacija može da uključi više aktivnosti (dva trening kursa ili trening kurs i dve omladinske razmene, npr).

Omladinski Prozor za Zapadni Balkan uključuje projekte u okviru Ključne akcije 2 – saradnja za inovacije i razmenu primera dobre prakse, podakcija: podizanje kapaciteta u omladinskom polju.

Više informacija možete naći OVDE, dok više informacija o samoj agenciji EACEA i njenim aktivnostima u okviru Erazmus + programa možete pogledati OVDE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here