Home Arhiva Erste banka sa 7 miliona dinara podržava društveno odgovorne projekte i mlade...

Erste banka sa 7 miliona dinara podržava društveno odgovorne projekte i mlade lidere

Erste Banka i Fondacija Dokukino danas su lansirale potpuno novi program donacija pod nazivom Superste. Tokom 2015. godine u okviru njega biće dodeljeno deset donacija od po 500 hiljada i 200 hiljada dinara, koje su namenjene grupama i organizacijama za liderske projekte, kao i izuzetnim pojedincima za realizaciju društveno odgovornih ideja.

Novi program donacije koji je pokrenula ERSTE banka, namenjen je ljudima do 35 godinastarosti, koji imaju ideje za stvaranje projekta bilo da su u okviru neformalnih ili formalnih grupa, ili su realizaciju ideja započeli samostalno. Projekti moraju da budu od društvenog značaja, te da doprinesu samom razvoju zajednice.

Ključno mesto na kome će se program odvijati jeste interaktivna Internet platforma Superste.net. Uz to, u više gradova Srbije biće organizovani događaji za zainteresovane pojedince i organizacije. Dobitnici će biti određeni kroz više ciklusa glasanja javnosti, selekcijom od strane žirija, kao i na centralnom dešavanju pod nazivom Ideodrom.

Izvršna direktora Erste banke, Andrea Brbaklić, tom prilikom se osvrnula na glavni motiv organizacije pomenutog programa:

„Ovakvim programom želimo da snažnije doprinesemo buđenju preduzetničkog duha, aktivizma, umrežavanja, kao i da povećamo transparentnost. Društveno odgovorni rad i preduzetništvo podrazumevaju širok dijapazon aktivnosti iz raznih sfera kao što su poslovne, obrazovne, umetničke, te stvaraju projekte i razvijaju inicijative koje mogu dugoročno koristiti široj zajednici i unaprediti društvo u kom živimo.“

Interaktivna platforma za vaše ideje

Program Superste razvijen je u saradnji sa Fondacijom Dokukino, a predsednik te organizacije Darko Soković je istako kako je program prilagođen novom vremenu, te da se sve veći deo procesa odvija online, pri čemu će ideje koje budu aplicirale morati da dobiju jaku podršku od strane zajednice kojoj su i namenjene:

„Osim novčane podrške, kreativni mladi lideri dobiće priliku da rade sa istaknutim ličnostima iz oblasti biznisa, nauke, umetnosti i obrazovanja, koji će im pomoći da od projekta naprave liderske inicijative koje će menjati naše društvo.“

Više informacija o konkursima i samom projektu Erste banke i Fondacije Dokukino možete pronaći putem zvaničnog sajta Superste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here