Festival evropskog filma u Požarevcu

Festival evropskog filma (#EUfilmFest) nastavlja jesenju turneju širom Srbije. Od ponedeljka, 24. septembra do četvrtka 4. oktobra, festival će u saradnji sa radijom Boom 93, prvi put biti održan u Požarevcu. Festival evropskog filma u Požarevcu će zvanično biti otvoren u ponedeljak, 24. septembra 2018. godine u 19:00 časova u prostorijama Radio kafea (Sinđelićeva 24) u Požarevcu, slovačkim filmom „Fer-plej“.

Devet savremenih filmova najbolje evropske kinematografije Požarevljani i Požarevljanke će moći da pogledaju u Radio kafeu (Sinđelićeva 24) od 19 sati, potpuno besplatno tokom trajanja festivala. Program festivala nalazi se ovde.

U okviru Evropske godine kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) zajedno sa partnerima širom Srbije, organizuju sedmi po redu Festival evropskog filma čija je svrha otkrivanje i istraživanje srpske i evropske kulturne baštine kroz film. Moto kampanje Evropske godine kulturnog nasleđa i festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”.

Festival evropskog filma će se tokom jeseni održati i u Novom Sadu (Eđšeg, 29. septembra – 18. decembra), Zaječaru (1-5. oktobar), Nišu (NKC, 8-12. Oktobar), Užicu (1-8. novembar), Novom Pazaru, Jagodini, Šapcu, Kruševcu i Kučevu. Sve projekcije su besplatne.

AGENDA

19.00h Koktel

19.00-19.10h Otvaranje festivala

  • Miša Tadić, Boom 93
  • Marija Stevuljević, EU info centar

19.10-21.50h Projekcija filma „Fer-plej“, Slovačka, 2014, 100 minuta, drama, režija: Andrea Sedlácková

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here