Konkurs za finansiranje omladinskih projekata – Mladi su zakon

Resurs centar za Šumadijski i Pomoravski okrug, Udruženje građana za socijalni razvoj “Sunce“ iz Kragujevca, u saradnji sa partnerima –Udruženjem za društveni razvoj mladih “Interaktiv“, Kancelarijom za mlade Kragujevac, Kancelarijom za mlade Despotovac, Kancelarijom za mlade Rekovac i Udruženjem „Volonterska organizacija Svilajnac“, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova (od 15 do 30 godina), kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 29. oktobra do 28. februara 2018. godine. Vrednost omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu je 600.000,00 dinara. Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2018. godine.

Info dan za Šumadijski okrug je zakazan za 27. septembra 2018.g. u 13,00 č. u prostorijama Kancelarije za mlade u Kragujevcu, Save Kovačevića 5. Mladi mogu doći i direktno se informisati o uslovima konkursa, razgovarati sa mentorima i upoznati se sa procesom prijave i odobravanja projekta.

Sve informacije o konkursu kao i konkursnu dokumentaciju, zainteresovani mogu pronaći na sajtu Udruženja „Sunce“ www.sunce.org.rs, na omladinskom portalu www.mos.gov.rs/mladisuzakon i sajtu ovogodišnjeg Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs ili putem mejla [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here