Film “Na mlečnom putu” Emira Kusturice u bioskopima od 25. februara

Film „Na mlečnom putu“ scenariste i reditelja Emira Kusturicae svečano će otvoriti ovogodišnji 45.FEST, 24. februara, a već od  25. februara moći će da ga vide i gledaoci širom zemlje.

Ostvarenje našeg proslavljenog režisera, koje je imalo svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji (nagrada publike „Mladi zlatni lav“), biće prikazano na beogradskom Međunarodnom filmskom festival van tamičarskog programa, a zvezda filma glumica Monika Beluči svečano će otvoriti ovogodišnju manifestaciju.

Film prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koji je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje. 

Na mlečnom putu Emir Kusturica

Trejler filma možete pogledati ovde

“Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom filmu otkrio sam lepotu i otkrio sam intenzivne, ljudske svetove. ‘Na mlečnom putu’ je nastao iz mnogih slojeva moga života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekada i sada, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak. U različitim fazama u mom životu film je postojao kroz dijalog sa drugim umetnostima, književnošću, slikarstvom i tako dalje. Ovog puta pratio sam pravolinijsku putanju u razvoju filma unutar  čistote filmskog jezika. Dok sam snimao ‘Na mlečnom putu’, život mi se skoncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i ono mešto ljudi zaista misle o životu”, otkrio je Emir Kusturica, koji ovoga puta tumači i glavnu mušku ulogu. Partnerka mu je glumica Monika Beluči, a u filmu i graju i Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

 Film je snimljen u koprodukciji – BN Films, Pinball London, Rasta Internacional, a domaći distributer je Filmstar.

Dan nakon svečane beogradske premijere film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i Crne Gore, a istog dana ekipa filma će se pokloniti i novosadskoj publici na svečanoj premijeri u bioskopu Arena Cineplex.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here