Filmski centar Srbije, TV Prva i Cineplexx i producentska kuća K12 počeli snimanje filma „Stado“.

Satiričnu komediju o životu iza kamere i o neizlečivom entuzijazmu glumaca koji će morati da se suoče sa ogromnim preprekama u želji da naprave veliko umetničko delo, u scenario je pretočio Nebojša Romčević.

Ekipa filma stadoU velikoj glumačkoj ekipi su Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Marko Gvero, Bane Trifunović, Srđan Timarov, Hristina Popović, Goran Radaković, Dragan Petrović Pele, Miran Banjac, Petar Strugar i mnogi drugi.

Nikola Kojo, koji prvi put režira film, istakao je da je reditelj trebalo da bude Goran Gajić, ali da zbog obaveza na novom projektu u Americi neće biti u prilici da sve vreme bude na snimanju. „Pošto sam na neki način idejni tvorac ovog projekta, prihvatio sam se i režije, a Goran je supervizor“, dodao je on na konferenciji za novinare održanoj 29. juna u bioskopu Cineplexx.

Nikola Kojo, StadoNa pitanje o izboru naslova filma, Kojo je rekao „da je stado metafora za nas glumce, ali i za čitav na narod i ukazuje na to kako srljamo u životu i ne branimo se od prepreka. Film otvara mnoga pitanja, pa i žanrovska odrednica ’satirična komedija’ ukazuje na to da će široko gađati sve segmente društva. Prepoznaće se, uz glumce, mnoge profesije koje se muče da žive, dok nas ubeđuju da tako mora, da se mučimo i da štedimo, a jedino je sigurno da ćemo svi umreti i da se u međuvremenu treba radovati.”

Film StadoSituacija je očajna, ali kada više nemate kud morate da budete kreativni. Očajanje vodi ili plakanju ili zafrkavanju na temu. To zafrkavanje je spas. Rešio sam da se na tu temu smejem i parodiram„, nadovezao se Nebojša Romčević.

Glavni junaci Kolja i Cveja pokušaće da skupe novac za snimanje filma, ali njihov put neće biti posut ružama već prepun kompromisa, borbe, a ako bude potrebno, sklopiće pakt i sa đavolom.

Ovaj scenario kao da je preslikao naš život, a povezala nas je i strast kao sastavni deo našeg posla. Mi tu strast negujemo i verujemo da će ovo biti uspešna komedija“, dodao je Zoran Cvijanović. 

Zoran Cvijanovic, Cineplexx, StadoPosle dužeg vremena na velikom platnu ponovo ćemo gledati Vesnu Trivalić koja više od 10 godina ne živi u Srbiji, ali je zbog filma „Stado“ ponovo ovde. „Sve što se tiče naše profesije tiče me se. Zato sam deo ovog projekta i očekujem uzbudljiv put. U ovom filmu branim mladalačku, bezuslovnu ljubav“, dodavši da se posebno raduje što će snimati sa koleginicom Natašom Ninković.

Nikola Đuričko, koji u filmu tumači lik direktora televizije Bakija, izjavio je da mu je drago što je deo ovog tima i da mu nije bilo bitno koju će ulogu dobiti. Isti entuzijazam deli i Goran Šušljik (urednik Goša) pred kojim je veliki izazov pošto će u filmu igrati ulogu gotovo bez teksta.

StadoProducent filma, Biljana Prvanović rekla je da je sa ovim projektom bilo lakše ući u realizaciju kako zbog dobrog scenarija, tako i zbog izuzetne glumačke ekipe. „Kao prvi partneri priključili su nam se Prva TV i Cineplexx. Zahvalni smo i Filmskom centru Srbije, na osnovu čije podrške smo mogli da konkurišemo i kod Hrvatskog audio-vizuelnog centra, a rezultate očekujemo za mesec dana“, dodala je ona.

Marija Grčić, direktor Antena grupe za Srbiju i Crnu Goru izjavila je da su na TV Prva odlučili da postanu deo tog ’stada’ čim su pročitali scenario i videli ko je u ekipi filma“.

Vojin Ćetković, StadoDragana Tešić, istakla je ovo prvi produkcioni angažman regionalne prikazivačke mreže Cineplexx koja nastoji da podrži domaće produkcije.

Snimanje komedije „Stado“ nastavlja se tokom leta u Beogradu, a bioskopsko prikazivanje u celom regionu počeće krajem jeseni. Distributer filma je Contintental film.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here