Počinje „FON Hakaton”!

U subotu, 23. marta 2019. godine, sa početkom u 10 časova, otvara se šesti po redu „FON Hakaton” koji organzuje udruženje studenata informatike FONIS zajedno sa Istraživačko-razvojnim centrom Fakulteta organizacionih nauka. Projekat se sastoji iz dva dela – „Tech Challenge-a” i „Hakatona”, a ima za cilj da podstakne mlade ljude da primene svoje znanje u rešavanju konkretnih primera iz poslovne prakse.

Tema ovogodišnjeg događaja glasi „Primena ICT tehnologija za unapređenje bezbednosti u velikom gradu“. Osam najboljih timova „Tech Challenge-a“, sastavljena od po tri ili četiri člana, su tokom prethodnih nedelju dana intenzivno razvijali predloge koji predstavljaju rešenja bazirana na modelu ovog realnog problema. Nakon prezentacije svojih idejnih rešenja, žiri sastavljen od predstavnika kompanije „SAGA”, profesora sa Fakulteta organizacionih nauka i stručnjaka iz privrede, će odabrati pobednika „Tech Challenge-a”.

Nakon svečanog proglašenja pobednka prvog dela projeka, učesnici „Hakatona” , mladi programeri, imaju 24 sata da, uz tehnologiju po izboru i pomoć stručnih mentora, realizuju softversko rešenje na zadatu temu. Na samom „Hakatonu” učestvuje 12 odabranih timova iz Srbije i regiona koji su prethodno prošli selekciju.

Prezentacija njihovih rešenja biće održana u nedelju, 24. marta 2019. godine, u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka sa početkom u 17 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here