Fonovci najbolji u Supply Chain-u

U sredu 22. aprila 2015. na Tehnološko-metalurškom fakultetu održano je finale case study takmičenja Supply Chain kompanije Coca-Cola Hellenic i Škole poslovnih veština. Pobedu je odneo tim „Uskršnji Geliperi“, koji su činili Danko Vasić, Velizar Stefanović i Nikola Gregec sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Danko Vasić, Velizar Stefanović i Nikola Gregec bili su najbolji u prezentovanju rešenja studije slučaja pred osmočlanim žirijem ispred kompanije Coca-Cola Hellenic na čelu sa gospodinom Željkom Šaravanjom, direktorom centralne logistike. Drugo mesto je zauzeo tim „FTN“, koji su činili Branko Nikoličin, Maja Vitić i Zorica Erdeljan sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dok je treće mesto osvojio tim „Ekonomisti“ u sastavu sa Jovanom Jocić, Petrom Arsićem i Dušanom Stojanovićem sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Celokupno takmičenje je okupilo 20 timova, sa 60 učesnika tehničkih fakulteta, Ekonomskog, Mašinskog, Tehnološkog i Fakulteta organizacionih nauka. Učesnici su imali priliku da posete fabriku u Zemunu i slušaju predavanje o Supply Chain-u. Na finalnoj prezentaciji učestvovalo je sedam timova pod nazivima: „Ekonomisti“, „SC Managers“, „FENIX“, „BUNDLEOFIDEAS“, „Tim mladih nada“, „FTN“ i „Uskršnji Geliperi“. Za sve učesnike finala obezbeđeni su sertifikati, a prvoplasirani tim nagrađen je tromesečnom praksom u kompaniji Coca-Cola Hellenic.

Direktor centralne logistike, Željko Šaravanja ispred kompanije Coca-Cola Hellenic izjavio je da je ovo samo prva u nizu studija slučaja koje planiraju da realizuju u budućnosti, a sve u svrhu usavršavanja studenata i pružanja mladim ljudima mogućnosti za napredak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here