Operska bajka „Crvenkapa“ ponovo na pozorišnim daskama

  U saradnji Pozorišta „Boško Buha“ i Ustanove kulture „Vuk Karadžić“, ponovo se igra predstava „Crvenkapa“! 

  Ovo je treća verzija „Crvenkape“ koju daje Pozorište „Boško Buha“, dok je prva igrana još davne 1968. godine. Spoj muzike, glume i plesa daje posebnu čaroliju ovoj, malo drugačijoj, verziji svima dobro poznate bajke. Ova moderna „Crvenkapa“ XXI veka više liči na mjuzikl, nego na običnu predstavu. To je pravi spektakl, namenjen i deci i njihovim roditeljima.

  U ulozi Crvenkape našla se Jelisaveta Karadžić. Aleksandar Radojičić igra vuka, Anastasia Mandić baku, dok Ivan Mihailović glumi lovaca.

  Da bi što bolje dočarali ovu modernu bajku, glumcima pomažu i Saška Janković, Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, kao i plesači, čiju je koreografiju osmislio Nebojša Gromilić.

  “Deci ne treba davati male formate, već velike opere za decu, a „Crvenkapa“ je upravo to”, rekao je režiser Darijan Mihajlović.

  Priču o Crvenkapi svi dobro znamo, iako je ispričana u mnogo verzija, od Šarla Peroa preko braće Grim, pa sve do današnjih, modernih. Nova verzija „Crvenkape“ još je uzbudljivija i zanimljivija, jer radoznala devojčica na putu do bake ne sreće u šumi samo vuka, već i druga čudnovata stvorenja. Pored toga, njena majka, koju igra Lena Boganović, nije majka koju bi svako dete poželelo. Opsednuta je karijerom i nema mnogo strpljenja za svoje dete. Ali, to nije sve! Baka je, u ovoj priči, umetnica, koja snima dokumentarac o insektima.

  Ovi talentovani glumci, plesači i pevači, vodiće vas kroz zanimljivo putovanje. Na vama je samo da budete radoznali i uživate u predstavi.

  Premijere su u subotu, 25. aprila, u 12 časova, i u ponedeljak 27. aprila u 20 časova, nakon čega će predstava biti na redovnom repertoaru UK “Vuk Karadžić“.

  Leona Kovar

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here