Forum mladih raspisao konkurs za nove članove

Ako imaš između 17 i 22 godine, zanima te aktivizam, omladinska politika i proces evropskih integracija, kao i kako ti možeš da utičeš na svoju zajednicu i bolji položaj mladih u društvu, onda nastavi da čitaš, jer je ovo konkurs za tebe!

Ko smo mi, šta radimo?

Forum mladih, programsko telo Evropskog pokreta u Srbiji, fokusira se na komunikaciju sa mladima o važnosti procesa evropske integracije, evropskih vrednosti, aktuelnim temama u EU koje se tiču mladih i njihove sadašnjosti/budućnosti. Nastoji da EU i njene politike približi mladima, ukaže na mogućnosti njihovog uključivanja i uticaja na proces evropske integracije Srbije.

Forum mladih Evropski pokret u Srbiji

FM radi na podsticanju mladih na preduzimanje inicijativa radi aktivnog učešća u društvenom životu i stvaralaštvu, povećanju uticaja mladih pred donosiocima odluka zarad većeg uvažavanja njihovih potreba, umrežavanju i jačanju saradnje mladih, mobilnosti u regionu i šire, i podsticanju prenošenja znanja i obučavanje mladih o temama od značaja za unapređenje njihovog položaja u Srbiji. Članstvo u FM je na volonterskoj bazi.

Evropski pokret u Srbiji ima višedecenijsko iskustvo u radu sa mladima. Tokom svog dosadašnjeg rada sprovodio je brojne projekte koji su za cilj imali pre svega unapređenje položaja mladih. U realizovanim projektima akcenat je posebno stavljan na neformalnu edukaciju i promovisanje i podsticanje mobilnosti i društvenog angažmana među mladima.

Šta je potrebno da imaš da bi bio/bila naš član/članica?

 1. Motivisanost za učenje i unapređenje svojih znanja i veština;
 2. Zainteresovanost za proces evropskih integracija i/ili omladinsku politiku;
 3. Zainteresovanost za aktuelne društvene tokove i događaje;
 4. Izraženu komunikativnost i timski duh;
 5. Poznavanje rada na računaru/MS Office paket i bar jednog stranog jezika je prednost.

Šta mi tebi nudimo i šta ćeš naučiti?

 1. Da se upoznaš sa radom jedne organizacije civilnog društva;
 2. Da naučiš više o procesu evropskih integracija, evropskim politikama, omladinskoj politici, omladinskom aktivizmu i drugo;
 3. Da stekneš veštine pisanja projekta, poslovne korespodencije, organizacije događaja, vođenja društvenih mreža i pisanja istraživačkih radova;
 4. Da učiš od iskusnijih kolega/koleginica, unaprediš svoje organizacione sposobnosti i razviješ veštine samopredstavljanja;
 5. Mogućnost da učestvuješ na događajima/projektima Evropskog pokreta u Srbiji;
 6. Upoznavanje velikog broja mladih ljudi, kolega i mogućnost putovanja u i van Srbije.

Ukoliko smatraš da bi se uklopio/la u naš tim, popuni obrazac i čekaj naš mejl.

Svi kandidati će dobiti odgovor o statusu aplikacije, a oni koji uđu u uži izbor će biti pozvani na intervju nekoliko dana nakon zatvaranja konkursa.

Konkurs je otvoren od 9. do 28. februara u 23:59h. Srećno!

Prijava se vrši popunjavanjem obrasca koji možete pronaći ovde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here