Foto konkurs: Položaj žena u društvu

Mreža alumnistkinja Akademije dijaloga za mlade žene objavljuje poziv za učešće na foto-konkursu pod nazivom „Položaj žena u društvu“. Konkurs je istovremeno otvoren u Beogradu i Prištini.

Zaštita od rodno zasnovane diskriminacije je ljudsko pravo. Svaki muškarac, žena, devojčica i dečak imaju jednako pravo na dostojanstven život. Međutim, devojčice i žene su više pogođene rodnom neravnopravnošću i veća je verovatnoća da neće imati jednak pristup resursima i prilikama. To nije samo njihov problem, to je problem sviju nas. Želimo da njihov položaj u društvu bude vidljiviji i stoga vas pozivamo da nam šaljete fotografije za koje verujete da predstavljaju:

  • žensku solidarnost
  • ženu kojoj se divite
  • prepreke sa kojima se žene/devojčice suočavaju
  • načine na koje žene/devojčice menjaju svet
  • ženu i porodicu
  • predrasude o ulozi žena u društvu
  • plaćen i neplaćen rad žena
  • rodnu jednakost i/ili rodnu diskriminaciju
  • ljubav/nasilje.

Nije važno da li imate profesionalni foto-aparat. Važna nam je poruka koju želite da prenesete.

Pošaljite nam svoje fotografije sa naslovom i kraćim opisom, porukom ili sloganom (dužine do pet rečenica) zajedno sa svojim ličnim podacima (ime, adresa, broj telefona, imejl i par reči o sebi) na našu imejl adresu [email protected] do 5. juna 2017. Možete poslati najviše tri fotografije.

Od najboljih fotografija biće napravljena izložba koja će putovati kroz 10 različitih gradova. Pobednik foto-konkursa će biti nagrađen Nikon DLSR profesionalnom kamerom. Drugoplasiranom će biti dodeljen Nikon kompakt digitalni foto-aparat, dok će trećeplasirani dobiti paket knjiga.

Konkurs je otvoren za sve, bez obzira na rod, godine starosti ili etničku pripadnost i dostupan je na tri jezika: srpskom, albanskom i engleskom.

Slanjem fotografija svi učesnici konkursa izjavljuju da su fotografije njihova intelektualna svojina i da prihvataju da njihovi radovi budu izloženi tokom „Karavan dijaloga“ kao i da budu objavljene u promotivne svrhe. Mreža alumnistkinja Akademije dijaloga ne snosi nikakvu odgovornost za fotografije učesnika konkursa. Nagrade se neće dodeliti onima koji postupaju suprotno svim navedenim  prihvaćenim pravilima konkursa.

Alumni mreža Akademije dijaloga za mlade žene

Alumni mreža okuplja mlade žene iz Beograda i Prištine, sa ciljem osnaživanja dijaloga između dve zajednice. Akademija je deo Follow Us inicijative koju čine istaknute političarke i aktivistkinje iz Beograda i Prištine. Inicijator i fasilitator Akademije i Inicijative je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here