Fulbrajt program za stipendije u Americi

  Datum Isteka: 02/06/2017

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji raspisala je u okviru Fulbrajt programa dva nova konkursa za akademsku 2017/18. godinu za koje mogu konkurisati zainteresovani kandidati iz Srbije:

  1. Fulbright Graduate Study Program namenjen je pohađanju master studija na univerzitetima u SAD u trajanju od godinu dana ili duže.

  Dostupne studijske oblasti:

  Agriculture, American History, American Literature, American Studies, Anthropology, Archaeology, Biological Sciences, Chemistry, Communications, Computer Science, Economics, Education, Engineering, Environmental Sciences, Geography, Geology, Information Sciences, Journalism, Library Science, Linguistics, Mathematics, Philosophy, Physics/Astronomy, Political Science, Psychology, Social Work, Sociology, TEFL/Applied Linguistics.

  Profil kandidata:

  • Završene osnovne studije u vreme prijave;
  • Poznavanje engleskog jezika (odabrani kandidati će polagati TOEFL i GRE testove).
  • Kandidati koji mogi konkurisati za J-1 vizu, koja podrazumeva da se stipendista vrati u matičnu zemlju na minimum 2 godine po isteku perioda stipendiranja.

  Više informacija o ovom programu i načinu prijave možete naći na sajtu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

  2. Fulbright Non-degree Research Program namenjen je studentima doktorskih studija sa univerziteta u Srbiji za sprovođenje istraživanja vezanog za doktorsku disertaciju u SAD.

  Trajanje stipendije je od 6 do 9 meseci.

  Za ovaj program mogu aplicirati studenti doktorskih studija sledećih oblasti:

  Agriculture, American History, American Literature, American Studies, Anthropology, Archaeology, Biological Sciences, Chemistry, Communications, Computer Science, Economics, Engineering, Environmental Sciences, Geography, Geology, Information Sciences, Journalism, Library Science, Linguistics, Mathematics, Philosophy, Physics/Astronomy, Political Science, Psychology, Social Work, Sociology, TEFL/Applied Linguistics.

  Profil kandidata:

  • Kandidati koji su završili master studije i pohađaju doktorske studije na univerzitetima u Srbiji;
  • Poznavanje engleskog jezika (odabrani kandidati će polagati TOEFL testove);
  • Kandidati koji mogi konkurisati za J-1 vizu, koja podrazumeva da se stipendista vrati u matičnu zemlju na minimum 2 godine po isteku perioda stipendiranja.

  Više informacija o ovom programu i načinu prijave možete naći na sajtu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.
  Informacije vezane za oba konkursa:

  Raspisani konkursi su za letnji semestar 2017/18. godine (početak u januaru 2018. godine).

  Rok za prijavu: 02. jun 2017. godine.

  Stipendija pokriva: troškove školarine i taksi na odabranom univerzitetu u SAD, mesečnu novčanu naknadu, troškove osiguranja i troškove avioprevoza.

  Više informacija o ovim Fulbrajt stipendijama možete dobiti putem imejla [email protected] i sajta http://serbia.usembassy.gov.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here