Glasanje zajednice za izbor najboljeg projekta u okviru konkursa “Social Impact Award”

Konkurs za Nagradu za društveno preduzetništvo (Social Impact Award) ulazi u završnu fazu. U periodu od 11. do 24. maja, svi zainteresovani mogu da glasaju za najbolje projekte, mogu to učiniti on-lajn preko veb sajta www.socialimpactaward.rs gde se može naći i više informacija o projektima. Najveće evropsko takmičenje posvećeno studentima kojim se promoviše društveno preduzetništvo ove godine se prvi put održava u Srbiji. Posle 33 radionice koje su održane širom zemlje, uvodnu obuku o društvenom preduzetništvu je prošlo 400 mladih. Na osnovu ocena stručnog žirija, u uži  izbor je ušlo deset projekata, a nagradu će dobiti najbolja tri.

Svi projekti koji su ušli u uži izbor takmičenja imaju potencijal da ostvare pozitivan i direktan uticaj na društveno okruženje. Među predloženim idejama su programi namenjeni mladima, starima i ugroženim grupama, kao što su:

kreativni muzički časovi za rani razvoj dece,
pomoć u pripremi talentovanih učenika za takmičenja iz matematike,
– osnove kompjuterskog programiranja za decu,
rekreativni studio za gojaznu decu i adolescente,
– zapošljavanje mladih žena na pravljenju eko jastuka,
pružanje pomoći starima putem servisa na biciklima,
pratnja dece do škole, vrtića,
ekološke gajbe za biljke,
– android aplikacija za zakazivanje pregleda u zdravstvenim ustanovama,
– inkluzija slepih ljudi u društvenu zajednicu kroz rad u salonu za masažu.

Tri najbolja projekta će biti nagrađena sa 3.000 evra početnog kapitala za realizaciju svojih ideja. Pored toga, učestovaće na međunarodnim konferencijama, kao i u mentorskom programu koji se sprovodi uz podršku eksperata iz različitih oblasti.

Pobednici će biti odabrani na osnovu sabiranja glasova zajednice i žirija, a  nagrade za tri najbolja projekta će biti dodeljene na svečanoj ceremoniji 28. maja 2015. godine u Beogradu.

Konkurs za Nagradu za društveno preduzetništvo u Srbiji organizuje udruženje Razlivalište, uz lokalnu podršku Impact HUB-a Beograd, kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i Erste Banke, dok je ERSTE Fondacija višegodišnji partner ovog projekta u regionu. Cilj je podizanje svesti mladih o značaju društvenog preduzetništva, ali i pružanje podrške da se oprobaju i opstanu u preduzetničkim vodama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here