Glavni glumci serije The Big Bang Theory se odriču dela zarade u korist koleginica

Poznata humoristička serija The Big Bang Theory, koja se prikazuje već skoro deceniju, poslednjih dana se nalazi u centru pažnje većine medija i to iz dobrog razloga. Pet glavnih glumaca serije The Big Bang1 Theory su odlučili da se odreknu dela zarade kako bi njihove dve dugogodišnje koleginice dobile povišicu!

Džim Parsons, Džoni Galecki, Kejli Kuoko, Kunal Najar i Simon Helberg – koji su bili u glavnoj glumačkoj postavi još od premijere prve sezone 2007. godine, prihvatili su da se njihove plate umanje za 100.000 dolara od milion dolara, koliko dobijaju za svaku epizodu u korist svojih koleginica Mejim Bialik i Melise Rač. Ova odluka će biti sprovedena u delo u toku 11. i 12. sezone ove popularne serije.

serije

Bialik je za svoju ulogu Šeldonove devojke – Ejmi, dobila četiri nominacije za Emi nagradu i zajedno sa Melisom je postala nezamenljivi deo glumačke ekipe još otkako su se pridružile ostalima u trećoj sezoni. Glumice trenutno zarađuju samo 200.000 dolara po epizodi, što je znatno manje od ostatka glumaca u ovoj seriji i spremaju se da pregovaraju o novom ugovoru ove nedelje.

Sa delom zarade svojih kolega, honorari ove dve glumice mogu dostići sumu od 450.000 dolara po epizodi za dogovor koji obuhvata narednih 48 epizoda. Međutim, neki izvori navode da će glumice tražiti i više od toga: potpunu ravnopravnost u zaradi do kraja serije.

serije

The Big Bang Theory je već nekoliko godina najgledaniji sitkom, čiju publiku čine osobe od 19 do 49 godina. Sa prosečno 20 miliona gledalaca po epizodi u toku devete sezone, ova serija predstavlja trenutno najuspešniji sitkom sa najplaćenijim glavnim glumcima. Može se reći da je ova serija ponovila uspeh prethodnog sitkoma Two and a Half Man čiji je producent takođe bio Čak Lor, a u kojoj je glavni glumac Čarli Šin zarađivao preko milion dolara po epizodi!

Izvor: The Huffington Post

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here