Gledanje u čaj: Jezikoslovlje i EVO-konačnica

 

VILENITI

Grupa knjiž-etno-psihologa sa univeziteta Universe, u poznatom časopisu za kulturu Dreaming Is, objavila je članak – Termini „vileniti“ i „prebroditi“ i EVO-konačnica, uz poseban osvrt na devojčin san. Predočeno je da je razdoblje u kome je Devojka živela nepoznato, kao i da su svi biografski podaci izgubljeni u mnogobrojnim legendama. Zasigurno se zna da je nekada, zbog mogućnosti da svoj glas načini izuzetno dubokim, verovala da u njoj živi ZLA-ONA. Plašeći se da zli parnjak ne ispliva i preuzme kormilo, nikada nije želela da govori tako. Sem noću. Zapravo, tada je najmanje želela, i baš zato joj je duboki glas sam dolazio.

gledanje u čaj

Onda je porasla i shvatila da se takav tonalitet zove – alt. Iskulirala je strah od oglašavanja, ali Oglašavanje nije iskuliralo nju. A i zašto bi, ona/druga-strana je vrlo darežljiva prema onima od kojih darove prima. Jedne noći (koja je i okosnica pomenutog člAnka), nalazeći se u polusnu, u nedovoljno budnom i nedovoljno odlazećem stanju, čula je sebe kako govori drugim glasom. Nikada primećenim. Prepoznavši u glasu svoju poznanicu (ili joj se tako samo činilo?), zaključila je – Svako koga smo sreli živi i u nama! I sve bi bilo savršeno normalno, obećala bi sebi da će se svesnije pozabaviti time kada se Sunce vrati, da nije dobila iznenadnu potvrdu. Riđi starac, iskeženih zuba i u oblaku vatre, sklopljenih prstiju, uneo joj se u lice i pljunuo – Bravo! Pošto je već navikla na ovakve goste, spustila se niz kose neke crne žene na jelenske rogove, a odatle je upala u potok, a potok ju je nosio ka reci, dok je reka nosila ka…

PREBRODITI

…MORU. Najpre, molimo čitaoca da oprosti što se jedan ozbiljan članak sveo na neozbiljnu Priču, ali takva je Ona, uvek dođe po šablonu – Evo Priče niotkuda!

Pročitajte i: https://www.portalmladi.com/pod-budnim-okom-realista/

Poznate su istine u svetu – da je more slano, da je leti toplo i da more NUŽNO traži mornare. I evo, brod će se sagraditi.

Čitava posada (jelen, devojka, starac, devojka, devojka, kosa + svako-koga-smo-sreli) je vrlo lako sklepala brod, jer ovde svako znanje realne brodogradnje pada u vodu. Ukrcali su se i, složno, unisono iliti SVIM glasovima, zapevali: Row your boat gently down the stream. Merrily, life is but a dream.

EVO-konačnica

EVO-konačnica

All man will be sailors then, until the sea shall free them

EVO, zaista vam kažem – obala će doći i brod će je naći!

Evo zore, evo zore! Evo dana, evo dana!

Evo Priče niotkuda!

1 COMMENT

  1. Ova grupa knjiž-etno-psihologa sa univeziteta Universe, u njihovim uskim krugovima poznatom časopisu za kulturu Dreaming Is što je objavila članak – Termini „vileniti“ i „prebroditi“ i EVO-konačnica, uz poseban osvrt na devojčin san, na koji se autorka poziva (bez želje da umanjim njenu spisateljsku genijalnost) svoj rad zasniva na učenju Junga, koji je samo malo preradio, u svojoj želji da prestane biti psihoanalitičar i postane Mesija, ono čemu sam ga ja, Frojd, naučio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here