GLEDANJE U ČAJ: Kako sam dobila nagradu

Nakon primetne pauze, zatičete me nagrađenu i zapitanu jesam li luda ili je štitasta opet nevaljala. Dok perem sudove i grlim jastuk jer je tako lakše da se pleše, hiljadu neprijavljenih misli kruži mojom glavom; a gde je pametna glava – tu – gde je i venac/orden/medalja za moju genijalnost. Jedan oksimoron od postojanja, rekli bi zlonamernici, jedna sinteza postojanja, rekla bih ja, pomenuti genije.

gledanje u čaj

Sve je krenulo od breskve-badema ili badema-breskve. Naime, doprlo mi je do ušiju da je poslednji krik kalemljenja – breskva – u kojoj se, na mestu koštice, nalazi badem. Voćka rađa svega nekoliko plodova, od kojih je meni, zbog reakcije – AAAAAA NE MOGU OVO SAVRŠENSTVO DA PODNESEM UZMEŠ SVE KONZUMIRAŠ SVE JEDEŠ BRESKVU SAVRŠENU BRESKVU ONDA DOĐEŠ DO BADEMA DO KRUNE DO ZLATA – obećan jedan plod.

Pročitajte i: https://www.portalmladi.com/gledanje-u-caj-crna-gospoja-zuc/

Sve se nastavilo tako što mi je doprlo do očiju da je Jung opet rekao isto što i ja – jedina prava pustolovina koja je preostala svima nama je silazak u nesvesno. Karl i ja smo vekovni ortaci, ali nije fer što uvek mora on meni da bude referenca, a vreme čak i ne postoji, pa u igri ko-je-prvi nema, zapravo, pravih dokaza.

gledanje u čaj

Hoće li ikad da se dokaže ova moja genijalnost i hoće li stota kafa ikad da bude gotova i radi li nešto žlezda ili bihevioristi nemaju pojma; uostalom Anka ti nisi nikakav biheviorista ti se pržiš na dubinsku psihologiju; o-ho gde si Karle kraljino zašto si sve već rekao makar sve ono što mene zanima i što bih i ja sama rekla ali zar to ne govori i o tome koliki sam genije; jesi; hvala jungić brat moj elem ovih dana mi jedna slika uzima misli ima jedna breskva-badem ide jul  jedva čekam da je jedem zamisli pokupiš sve dobiješ sve jezgro je upotrebljivo a ne kao na običnoj breskvi baciš mali univerzum-košticu ko još baca jezgro neko ga nikad i ne pronađe nismo valjda ludi da ga bacimo a i cela ta priča sa kušanjem voća zvuči tako poznato oh da li je istina da ovo što ja pričam niko ne razume i da li ljudi zapravo nisu oduševljeni breskvom-bademom-bademom-breskvom jer ako nisu to je prilično tragično za našu koegzistenciju ha-.ha-ha „kao“ egzistenciju odoh malo na www.khazars.com hmmm sve sam ovo već pregledala op op višnja sa zlatnom košticom to ćemo da čitamo sada (čitanje) oh, čekaj, višnja i zlato, breskva i badem, višnja-breskva-badem-zlato-dva-dela-jedno-celo-celovito-zlato-jung-muški-ženski-primerak-zlato-breskva-badem-put-u-samoga-sebe-sopstvo!

gledanje u čaj

I, evo, danas sam se vratila sa te prave pustolovine, jedine prave pustolovine, nagrađena. Nesvesna Anka je uvek znala zašto dok je Svesna Anka pitala. I uvek je haose u glavi vodila ka pravom mestu. Uostalom, na putu ka bademu, jezgru, zlatu, ili ribama (Univerzum sanja zna o čemu pričam), bitno je prepoznati. Makar sliku voća, badema i breskve. A prepoznati je, svakako, moje omiljeno umeće.

Autorka: Anamarija Milovanović

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here