GLEDANJE U ČAJ: Ankini saveti za zdrav ćivot

Jutarnji rituali

Jutro je najbitniji deo dana i mora se pametno iskoristiti. U slučaju da ste ga dočekali u svom krevetu, prva motivišuća misao nakon što otvorite oči bi bila – sve je okej, opet nisam umro. Ako ima Sunca, prozevajte se, ustanite i skuvajte sebi kafu. Jaku. Gorku. Stavite naočare za sunce, izbacite glavu kroz prozor/izađite na terasu. Slušajte sve dobrojutarnje stvari! Cimnite ljude na viberu, mesindžeru, vacapu – Ja se probudih! Zaista se probudih! (slikajte sebe, šolju kafe, limun u čaši). Ako imate ukućane, izvucite ih iz kreveta, skuvajte im kafu i simulirajte prvobitnu zajednicu za stolom.

zdrav ćivot

Naravno, uvek postoji druga strana – ako niste oka sklopili, dušom danuli, tren trenuli, kažite sebi – okej, najgore je prošlo. Skuvajte kafu, jaku, gorku, pljusnite vodu po licu, kupajte se, češljajte, budite u hipermaniji – SAD MOGU SVE NOVI JE DAN I NOVA ĆE NOĆ DOĆI. Ako ima Sunca, izađite napolje. Ako nema, slušajte sunčano-morsku muziku i dobrojutarnje stvari. Slikajte sve, obaveštavajte ljude na društvenim mrežama da ste opet u igri, vucite ukućane iz kreveta – DOSTA JE BILO SLATKOG SNA BEDNICIII.

Pročitajte i https://portalmladi.com/gledanje-u-caj-kako-biti-onostrana

Ako nema Sunca, ako je zima, kiša, oblačno, radite sve isto i simulirajte leto. Ako ste prespavali jutro – vreme je laž, jutro je laž, jutro je onda kada ga ja proglasim. Ende.

zdrav ćivot

Hedonizam

Lažu ljudi što za sebe kažu da žive brzo, a hrane se lako. Životare, u neprestanom sukobu između neverovatne mržnje prema životu i jezivog straha od smrti. Znači, čak i da ne jedete miks iz nutribuleta, proteine, vitamine, kukuruzno brašno mleveno na kamenu, đumbire, kurkumu, čičak i seme iz indijskog peršuna, čak i da žderete gluten, pijete alkohol, pljugate plućeubice ili ako preskočite svih pet minijaturnih lako varljivih obroka, slobodno pevušite u sebi slobodnu interpretaciju pesme Free

Freer than the meaning of free that man defines
Life running trough me
Till I feel my father God has called

Uostalom, niko ne želi glas s neba – Bezumniče, pogledaj krinove kako rastu…

Rutina

Rutina = ponavljanje = panika ako nije kako treba = isto = neprogres.

I što bi rekao moj drug mlađani profesor – „Ponedeljkom su mi uvek najbolji časovi jer su totalna improvizacija. Ponedeljkom ništa nemam spremljeno.”

Poštujte ove savete da vam lako bude i da LEPO živite na zemlji, a svem ostalom poručujem – NE MOŽEŠ MI NIŠTA DATI HOP-HOP-HOP ŠTO U DUŠU MOŽE STATI HOP-HOP-HOP.

zdrav ćivot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here