Global Talent program internacionalnih stručnih praksi

Započni svoju karijeru danas! Global Talent program internacionalnih praksi pruža vam mogućnost da teorijska znanja stečena na fakultetu primenite na inostranom tržištu i tako se diferencirate na tržištu rada. Kroz ovakvu vrstu prakse ujedno usavršavate strani jezik, dobijate široko razumevanje poslovanja u inostranstvu i osamostaljujete se kroz život u drugačijoj sredini i kulturi.

U okviru ovog programa izdvajamo Global Talent prakse u oblasti edukacije koje imaju za cilj da obezbede novi, moderniji i bolji sistem obrazovanja, pre svega u zemljama u razvoju. Učešćem u Global Talent programu praksi imaćete priliku da profesionalno razvijajući lične veštine pozitivno utičete na rešavanje jednog od najvećih izazova današnjice, a to je kreiranje novog i boljeg obrazovnog sistema. Ovo je prilika da kroz jedinstveno iskustvo teoriju sa studija primenite u praksi, time usavršavajući veštine predavanja i strani jezik, usvajajući nove metode rada u obrazovanju, šireći svoju međunarodnu mrežu kontakata, a sve to kroz usvajanje globalne perspektive na svet.

Zemlje u kojima možete obavljati stručne plaćene prakse iz oblasti edukacije su Rusija, Kolumbija, Turska i Egipat, i to u prosečnom vremenu trajanja od 3 do 6 meseci, što se određuje konkretno sa institucijom u kojoj se praksa obavlja. Obavljanje prakse u ovim zemljama odvija se u jezičkim edukativnim centrima, kampovima, vrtićima i kompanijama, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu u visini prosečne zarade u datoj zemlji.

Mogućnost odlaska na edukativnu plaćenu stručnu praksu u oblasti predavanja engleskog ili drugih jezika imaju studenti završnih godina i diplomirani studenti fakulteta ili viših škola. Za obavljanje prakse prethodno iskustvo nije neophodno, ali je svakako poželjno, dok je uslov odlaska na praksu B2 nivo poznavanja engleskog jezika.

Više informacija o programu Global Talent, kao i prijavu za edukacione prakse u inostranstvu možete pronaći na: http://aiesec.org.rs/mladi/global-talent/.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here