Guarnerius: Koncert pijaniste Vuka Božilovića

Koncert pijaniste Vuka Božilovića, jednog od najboljih studenata FMU biće održan u petak, 22. aprila od 20.00.

Ovaj koncert u Džordža Vašingtona 12 je iz petog ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“, u kom se publici predstavljaju buduće velike zvezde.

youtube.com

Vuk Božilović je rođen 1993. godine u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi „Petar Konjović“. A od 2008. godine učenik je srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Zemunu. Trenutno je student četvrte godine studija na FMU.

Osvojio je nekoliko nagrada: 2011. godine laureat je takmičenja „Josip Slavenski“ u Beogradu, 2010. godine kao i „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu. Iste godine osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu. 2012. godine laureat je takmičenja „Davorin Jenko“ u Beogradu kao i Međunarodnog takmičenja u Nišu. Finalista je takmičenja „Guarnerius“ i polufinaliusta takmičenja „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u okviru revije Šopenove muzike osvojio je drugo mesto.

U Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, pre dve godine Vuk je, pod palicom renomiranog dirigenta Bojana Suđića i u pratnji orkestra FMU, izveo Šopenov prvi klavirski koncert u e-molu.

Dobitnik je nagrade iz fonda Katarine Aćimović koju dodeljuje FMU. Sarađivao je sa renomiranim profesorima i pijanistima kao što su Aleksandar Serdar, Aleksandar Madžar, Igor Lasko, Arbo Valdma, Baruh Meir i dr. Nastupao je u najpoznatijim salama širom Srbije.

Na programu su dela Betovena i Šopen, a ulaz je slobodan.

izvor: danubeogradu.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here