Rok svirke na otvaranju Tašmajdana

Nakon petogodišnje rekonstrukcije 22. aprila otvara se beogradski stadion Tašmajdan. Otvaranje je zakazano za 19 časova, a nastupiće nekoliko rok bendova i hor Čarolija. 

Na svečanom otvaranju, osim Čarolije, nastupiće bendovi Riblja čorba, Van Gog, Piloti, Galija i Električni orgazam. Karte koštaju 100 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan, a sav prihod od karata je namenjen Prihvatilištu za decu ulice. 

Direktor Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan“ Milan Novović rekao je da je renovirani stadion bezbedan, funkcionalan i izgleda prelepo. On je precizirao da je već sada poznato da će samo u junu ove godine na ovom prostoru biti održano pet, šest koncerata, ali da su od velike važnosti i predstojeći sportski događaji.

Osim koncerata i sportskih događaja, stadion će se iznajmljivati i rekreativnicma, a zimi će ponovo na njemu biti klizalište. Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se pregovara sa Teniskim savezom Srbije da se meč Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije odigra u julu baš na ovom stadionu.

Stadion će imati 5.348 kvadratnih metara zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara.

Radovi na obnovi stadiona Tašmajdan, koji od 2004. godine nije u funkciji, započeti su u septembru 2011. godine.

Izgradnja stadiona započeta je 1952. godine na mestu nekadašnjeg kamenoloma u Beogradu, a svečano je otvoren 1954. godine.

Izvor: http://rs.n1info.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here