Hello I’m David – Putovanje sa Dejvidom Helfgotom

Festival “7 Veličanstvenih” | “Magnificent 7” Festival

HELLO I’M DAVID– EINE REISE MIT DAVID HELFGOTT

Nemačka 2015.

90 minuta

režija: Kozima Lange

Briljantni uspeh filma “Sjaj”, osvajanje Oskara i maestralno glumačko ostvarenje Džefrija Raša, približio je širokoj publici priču o neverovatnom životnom putu pijaniste Dejvida Helfgota, a stvarnom junaku filma doneo je svetsku slavu kao jedinstvenoj umetničkoj ličnosti.

“HELLO I AM DAVID!” je prvi dokumentarac o ovom vanserijskom pijanisti, vunderkindu čija je karijera delovala nedvosmisleno završena posle drastičnog nervnog sloma. A onda, kroz isceljujuću snagu muzike i njegovu veliku ljubav za suprugu Džilijen, Dejvid Helfgot je pronašao put da se vrati u normalan život i na koncertni podijum. Ovaj majstorski napravljen film, vrhunske kamere, zvuka i montaže, omogućava nam da se uverimo u neodoljivo zaraznu strast i impulsivnost Dejvida Helfgota. Kao pijanista on svira samo ono što oseća, a kao osoba govori bez ograda ono što misli i dodiruje ljude u bukvalnom smislu reči.

Pročišćen i neposredan, podjednako u prizorima sviranja i u situacijama u kojima se ispoljava karakter, hrabar da dopusti životu i junaku da direktno kreira najuzbudljivije, najzabavnije i najneočekivanije scene – ovaj dirljivi, inspirativni film daje nam prodirući uvid u ličnost i muzički život Dejvida Helfgota. Najzad, “HELLO I AM DAVID!” je film o ljubavi: ljubavi prema životu, ljubavi prema muzici – i duboko prožimajućoj ljubavi između dvoje ljudi koji su očaravajući podjednako koliko su različiti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here