Hello I’m David – Putovanje sa Dejvidom Helfgotom

  Festival “7 Veličanstvenih” | “Magnificent 7” Festival

  HELLO I’M DAVID– EINE REISE MIT DAVID HELFGOTT

  Nemačka 2015.

  90 minuta

  režija: Kozima Lange

  Briljantni uspeh filma “Sjaj”, osvajanje Oskara i maestralno glumačko ostvarenje Džefrija Raša, približio je širokoj publici priču o neverovatnom životnom putu pijaniste Dejvida Helfgota, a stvarnom junaku filma doneo je svetsku slavu kao jedinstvenoj umetničkoj ličnosti.

  “HELLO I AM DAVID!” je prvi dokumentarac o ovom vanserijskom pijanisti, vunderkindu čija je karijera delovala nedvosmisleno završena posle drastičnog nervnog sloma. A onda, kroz isceljujuću snagu muzike i njegovu veliku ljubav za suprugu Džilijen, Dejvid Helfgot je pronašao put da se vrati u normalan život i na koncertni podijum. Ovaj majstorski napravljen film, vrhunske kamere, zvuka i montaže, omogućava nam da se uverimo u neodoljivo zaraznu strast i impulsivnost Dejvida Helfgota. Kao pijanista on svira samo ono što oseća, a kao osoba govori bez ograda ono što misli i dodiruje ljude u bukvalnom smislu reči.

  Pročišćen i neposredan, podjednako u prizorima sviranja i u situacijama u kojima se ispoljava karakter, hrabar da dopusti životu i junaku da direktno kreira najuzbudljivije, najzabavnije i najneočekivanije scene – ovaj dirljivi, inspirativni film daje nam prodirući uvid u ličnost i muzički život Dejvida Helfgota. Najzad, “HELLO I AM DAVID!” je film o ljubavi: ljubavi prema životu, ljubavi prema muzici – i duboko prožimajućoj ljubavi između dvoje ljudi koji su očaravajući podjednako koliko su različiti.

   

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here