Hitan poziv za dugoročni Erazmus+ volonterski projekat u Italiji

 

Koordinatorska organizacija Associazione InCo traži 1 volontera ili volonterku za ODOBREN Erazmus+ volonterski projekat u školama IISS Liceo Classico „Leonardo da Vinci“ – Molfetta i IISS Liceo Scientifico „Albert Einstein“ – Molfetta!

Početak projekta: septembar 2018

Trajanje: 9 meseci

Mesto: Molfeta, Italija

Aktivnosti: organizacija interkulturalnih debata i lingvističkih radionica; neformalno obrazovanje; podrška učenicima kojima je potrebna dodatna pomoć u savladavanju gradiva; prisustvo i organizacija različitih kulturnih događaja, radionica itd.

Više informacija o aktivnostima, organizaciji, školi, infopack o projektu i dr. možete naći na: https://www.incoweb.org/News/Progetti-aperti/EVS-Volunteers-Wanted4.

NAPOMENA: trenutno je otvoren poziv samo za projekat pod br. 4 u LICEO CLASSICO-SCIENTIFICO

Sajt škole: http://www.liceimolfetta.gov.it/

Sajt koord. org: https://www.incoweb.org

Iskustva prethodnih volontera: https://www.incoweb.org/eng/Volunteers-say

ROK ZA PRIJAVU traje dok se ne nađe odgovarajući/a volonter(k)a, s obzirom na to da je poziv otvoren usled otkazivanja učešća izabrane volonterke.

Erazmus+ je program Evropske Unije čija je oblast delovanja vezana za obrazovanje, omladinu i sport, a traje od 2014- 2020. godine. Neki od ciljeva programa su: razvijanje veština mladih, promocija aktivnog građanstva, multikulturalnost, tolerancija, višejezičnost… Jedini uslov za učestvovanje u Erasmus+ projektima za mlade je imati minimum 13 godina i živeti u Evropskoj Uniji ili nekoj od partnerskih zemalja (na primer: u Srbiji). U Erazmus+ volonterskim projektima pokriveni su troškovi puta, smeštaja, organizacije, ishrane, pripreme, zdravstvenog osiguranja i džeparac.

Dodatna pitanja možete postaviti mejlom na [email protected]

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here