Spremni za poletanje? Idemo u Ninberg!

Volonterski centar Vojvodine poziva vas da se prijavite na trening u Nirnbergu, u okviru konkursa koji je raspisala naša partnerska organizacija SCI Nemačka pod naslovom “Ready for take-off?” koji je ujedno i prvi deo projekta pod nazivom “We wish you a peaceful journey with MOVE –Mobility of Volunteering? Eco-friendly!“

Ukratko o projektu: 

Sastanci, treninzi, seminari i kampovi u kojima ljudi mogu da razmenjuju iskustva i ideje čine osnovu za mirovni rad SCI mirovne mreže (Service Civil International). Iz potrebe za razmenom proizilazi i veća potreba za putovanjem i prevozom. U ovom trenutku, putovanja avionom su u porastu, što ima veliki ekološki uticaj koji dovodi do ekološke devastacije, klimatskih promena i povećane društvene nejednakosti.

Cilj ovog projekta je da ustanovi kolika je i kakva je mobilnost neophodna i moguća kako bi se uspešno obavio mirovni, međunarodni volonterski rad bez uticaja po okolinu i društvo. Nakon toga, želimo da razvijemo ideje o tome kako mobilnost u međunarodnom – a posebno u evropskom kontekstu – može biti socijalno i ekološki održiva.

Zvuči zanimljivo?

Detalje o ovoj aktivnosti, način prijave i uslove učešća možeš pronaći na volontiraj.rs/…/poziv-za-ucesnike-m-o-v-e-trening-u-nirnbergu-nemacka-14-21-jun-2019 stranici Volonterskog centra Vojvodine.

Rok za prijavu je 30. april 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here