IGRA PRESTOLA: Šta nas očekuje u novoj sezoni?

Nastavljamo sa odbrojavanjem dana do premijere nove sezoneIgre prestola (premijera je zakazana za 12. april). Poslednja epizoda četvrte sezone ostavila je mnoge nedoumice među gledaocima i, iako deo fanova smatra da nadolazećih deset epizoda neće biti dovoljno interesantne, iz produkcije i glumačke ekipe najavljuju sasvim drugačiji ishod. Glumica koja tumači lik Sanse – Sofi Tarner, nedavno je izjavila da će nova sezona biti najšokantnija do sada!

NOVE LOKACIJE

Od ove sezone, u spisak lokacija snimanja serije, pored mnogih širom sveta od kojih je jedan i u susednoj Hrvatskoj, upisala se i Španija,. Španija će „glumiti“ Dornu, zemlju princa Oberina Martela, koji je kao što svi to znamo neslavno završio u dvoboju sa Planinom. Ovaj kraj Vesterosa, iako je mnogo puta spominjan, do sada se nije pojavljivao na TV ekranima i svakako će biti zanimljivo videti kako izgleda zemlja Martela. Takođe, Arja i Tirion su se uveliko uputili u Slobodne gradove sa druge strane okeana, tako da nas očekuje mnogo više scena iz već prikazanih gradova poput Bravosa i Pentosa.

Zbog ovakvog preraspodela snaga, i činjenice da su Starkovi raštrkani po Vesterosu, u novoj sezoni ćemo mnogo manje gledati dešavanja na Severu.

NOVA LICA

Sa obzirom na to da stižemo u novu zemlju – Dornu, očekuje nas i pregršt novih likova. Dobar deo novih likova nosi prezime Martel, pa ćemo tako upoznati Dorana Martela, Oberinovog brata, kao i tri Oberinove ćerke. Nova lica nas očekuju i u Slobodnim gradovima, gde se tek očekuje rasplet u slučaju Deneris Targarjen, ali i novi zapleti zbog dolaska Arje i Tiriona. I da, „spoiler alert“, Piter Dinklidž će u novim epizodama nositi bradu!

Najkrupnije glumačko ime koje će se pojaviti u novoj sezoni svakako je Džonatan Prajs. Prajs je javnosti poznat po ulogama u filmovima Evita, Stigmata, Avanture barona Minhauzena i Pirati sa Kariba.

SERIJA I KNJIGE

U novu, petu sezonu producenti su odlučili da uvrste materijal iz dve knjige: Gozba za vrane i Ples sa zmajevima. Na ovakav poduhvat su se odlučili zbog nedostatka vremena. Pre svega, snimanja epizoda veoma su složena. Radi se na više lokacija istovremeno, prati se priča mnogo likova i sve je to teško ukombinovati. Uz sve ovo postoji i strah kod producentske kuće da će serija izgubiti na gledanosti ako se bude snimalo više od osam sezona koliko je prvobitno planirano. Treba dodati i činjenicu da je budžet serije ogroman (u prethodnom, četvrtom, serijalu svaka epizoda je u proseku koštala šest miliona dolara! ), kao i to da svaka nova sezona košta više od prethodne.

Pratite nas i u sledećem tekstu, i saznajte da li postoji opasnost da ne vidimo kraj ni serije, a ni knjige?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here