ISB PROGRAM STIPENDIRANJA

INTERNACIONALNA ŠKOLA U BEOGRADU POZIVA UČENIKE OSMOG RAZREDA DA SE PRIJAVE ZA ISB PROGRAM STIPENDIRANJA

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i ove godine poziva učenike osmog razreda da se prijave za program stipendiranja i steknu mogućnost sticanja međunarodno priznate IB diplome. Ovaj program stipendiranja, koji se sprovodi već četvrtu godinu, namenjen je učenicima sa izuzetnim akademskim potencijalom, koji inače ne bi bili u mogućnosti da pohađaju ISB. Rok za prijave je 22. april.

ISB PROGRAM

Odabir učenika se vrši na osnovu njihove izuzetne akademske sposobnosti, kao i finansijskih ograničenja njihove porodice.

„Svi mi koji smo deo ISB zajednice, nastojimo da inspirišemo i nadahnemo učenike da otkrivaju i postižu ono prema čemu su strastveni. Zato mi je veoma drago što i ove godine imamo mogućnost da jednom nadarenom učeniku srpske nacionalnosti obezbedimo finansijsku pomoć za pohađanje naše srednje škole. Ujedno, želeli smo da na taj način učinimo ISB neodvojivim delom zemlje domaćina i promovišemo sticanje znanja kao ključnog činioca života čoveka. “ izjavio je dr Robert Riš, direktor Internacionalne škole u Beogradu.

Stipendija obuhvata naknadu školarine, takse za upis i naknadu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, kao i naknadu za prevoz i smeštaj za vreme izleta, putovanja ili drugih vannastavnih aktivnosti.

Kandidati koji konkurišu za stipendiju moraju da ispune sledeće uslove: da budu državljani Republike Srbije; da žive sa roditeljima ili starateljima; da imaju odličan uspeh u školi u prethodnim godinama; da se aktivno bave vannastavnim aktivnostima; da pokažu dobre rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB i na intervjuu, uz dokaz o finansijskim ograničenjima roditelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here