Isplovi iz sigurne luke i otkrivaj, sanjaj, istražuj sa Eyca karticom

Da li i vi sa pojavom prvih sunčanih – letnjih dana napuštate misli o brigama i obavezama i prepuštate se laganom sanjarenju i pripremama za novu letnju sezonu? Da li ste već locirali mesta koja biste voleli da posetite ili ste već napravili detaljan plan o tome gde ćete ovog leta putovati?

Izbor za ovo leto može se odnositi na bolje upoznavanje predela i krajeva naše zemlje. Možda planirate da se otisnete na crnogorsko primorje ili u neku drugu od susednih zemalja – Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu. Svakako na raspolaganju je i veliki broj destinacija širom Evrope – Grčka, Španija, Italija, Holandija…

Prema rečima Henrija Milera, naša destinacija nikad i nije mesto, već nov način posmatranja stvari.

Ali, kako vam zvuči da neko od vaših željenih ili omiljenih mesta posetite pod znatno povoljnijim uslovima koristeći popuste iz različitih oblasti?

Evropska omladinska karticaEyca (European youth card), namenjena mladima do 30 godina starosti, upravo pruža takve i mnoge druge mogućnosti. Eyca kartica zapravo predstavlja ulaznicu mladih Evropljana u svet informacija, mobilnosti, kulture i omladinskih dešavanja.

Stoga, ako ovog leta putujete, kao korisnik Eyca kartice možete ostvariti i najbolje letnje popuste u Srbiji, ali i u Evropi, koji uključuju autobuski prevoz, železnicu, ali i popuste za avio-saobraćaj. Osim toga za sve korisnike Eyca kartice obezbeđeno je i Uniqa putno osiguranje. Ako, pak, ovog leta ostajete kući, neke od vaših omiljenih aktivnosti, kojima ćete upotpuniti vreme, kao što su šoping, odlazak sa društvom na kafu ili klopu, poseta različitih kulturnih sadržaja, i ostalo, mogu vas koštati znatno jeftinije.

Kako bi Evropska omladinska kartica postala dostupna i mladima koji žive na području Kruševca udruženje Idejnet klub, uz podršku lokalne Kancelarije za mlade, uspostavilo je saradnju sa Evropskim omladisnkim centrom sa ciljem promocije Eyca kartice u ovom gradu i okolini. Time će mladi Kruševljani steći priliku da koriste brojne povlastice, kako u oblasti pomenutog turizma i saobraćaja, tako i u oblasti trgovine, kulture, edukacije i zabave u našoj zemlji, ali i u inostranstvu. Više informacija o popustima koji su trenutno dostupni možete naći na sajtu www.gpa.rs.

Zato, ako živiš u Kruševcu i ako ti sve ovo zvuči kao dobra ideja. Ako želiš da postaneš korisnik Eyca kartice ili imaš bilo koja pitanja, možeš nam pisati na [email protected], a mi ćemo ti odgovoriti u što kraćem mogućem roku.

Ne zaboravi „Za dvadeset godina bićeš više razočaran stvarima koje nisi uradio nego onima koje jesi. Isplovi, zato, iz sigurne luke. Otkrivaj, sanjaj, istražuj!” (Mark Tven)

Fotografije/izvor: Evropski omladinski centar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here