Kako smo se proveli na Love festu

Završen je i jubilarni, deseti Love fest u Vrnjačkoj banji. Tokom tri dana festivala prema organizatorima djuskalo je oko 80.000 ljudi!

Love festPark u Vrnjačkoj banji i ove godine je bio ostrvo ljubavi. Love fest ostao je dosledan svom izvanrednom vizuelnom identitetu. Sve tri bine, rasveta i ostali vizuelni efekti bili su na svetskom nivou.

Headliner festivala, Sven Vath, ostavio je (očekivano) sjajan utisak. Tokom njegovog nastupa, na glavnoj bini okupilo se oko 25.000 ljudi. Nemački DJ dvojac Pan-Pot imao je uz veterana Papa Svena najzapaženiji nastup na festivalu.

Fire stage je i ove godine bio mesto za nastup mladih nada elektronske muzike, koji su neretko pravili znatno bolju atmosferu od one koja je vladala na glavnoj festivalskoj bini. Sigurno je da ćemo neke od njih u godinama koje dolaze imati priliku da gledamo i slušamo i na mejn stejdžu Love festa.

Live stage bio je utočište ljubitelja roka i hip hopa. Nakon problematičnog nastupa Partibrejkersa prve večeri, usledilo je veče repa. Nekoliko hiljada ljudi uživalo je uz rime Eda Maajke i Marčela. Poslednje večeri festivala nastupili su Disciplina Kičme i Bjesovi, koji su čini se ipak uspeli da rasteraju kišne oblake iznad Vrnjačke banje.

Ipak, u razgovoru sa posetiocima festivala mogle su se čuti i zamerke na račun ovogodišnjeg muzičkog programa. Mnogima je zasmetao izostanak „zvučnijih“ imena elektronske muzike. Gorak ukus ljubiteljima „žive“ svirke ostavio je i izostanak beogradskog rege benda Irie FM, koji je bio najavljen za poslednje veče Love festa.

Autoru ovog teksta čini se da Love fest (uz određene propuste) napreduje u svakom mogućem smislu. Za deset godina svog postojanja uspeli su da stvore kvalitetan festival, jedinstven u tom delu Srbije, sa fenomenalnim vizuelnim identitetom i na savršenoj lokaciji za događaj takvog tipa.

Što se mene tiče, vidimo se na ostrvu ljubavi i sledeće godine!

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here