KC „Grad“ obeležava sedam godina postojanja

Evropski centar za kulturu i debatu „Grad“ ovog aprila puni sedam godina, koje će obeležiti bogatim kulturno umetničkim programom.

9968156675718e8256429b378600950_v4_big

April mesec će u KC Gradu poslužiti kao svojevrsni presek prethodne, kao i najava sledeće godine. Kao i svake godine specijalni rođendanski program započinje izložbom u Velikoj galeriji. Ove godine ona nosi naziv Metodologije dekonstrukcije identiteta i predstavlja autore iz prošlogodišnje izlagačke sezon koje su kroz kustoski rad objedinjeni u jedinstvenu postavku koja se bavi aktuelnim i važnim pitanjima u našem društvu danas.

Pored standardnih i dobro znanih programa poput Gradske knjižnice, Delikatesnog ponedeljka, Mode za poneti, u osmu godinu KC Grad ulazi i sa nekim novim programima. Jedan od njih je Učenje jezika kroz kulturu (do sada obuhvaćeni nemački, italijanski, srspki, portugalski, francuski…), kao i otpočinjanje saradnje sa Filozofskim Fakultetom u Beogradu, tačnije sa odeljenjem za Etnologiju i antropologiju kroz projekat Antropologija za početnike.

Neizostavni muzički program će svoj vrhunac ovog meseca dostići 22-24.aprila. Prvog dana nas očekuje pravi rođendanski akustični maraton velikana domaće kantautorske scene sa svojim solo nastupima: Stray Dogg + Ana Ćurčin + Kralj Čačka. Sve će to biti začinjeno premijernim koncertom sastava Voland le Mat iz Zagreba. Narednog dana, 23.aprila, elektronski maraton na kome će se predstaviti lokalna all star ekipa – Gordan Paunović, Schwabe, Vlada Janjić i drugi, dok je specijalni gost večeri gost iz Londona – Rex the Dog (Kompakt). Finalne će biti više nego prikladno – nedelja, predveče, 24. april i već dobro znani gosti iz Memfisa – Amy LaVere i Will Sextona čije karijere govore dovoljno za sebe. Domaćini gostima iz Tenesija biće On Tour i The LVC’z.

KC Grad će u četvrtak 21.04 u 19.30h tokom rođendanskog koktela pretpremijerno predstaviti svoj novi projekat – Gradski hor.

Izvor: B92.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here