„Pogrešan broj“ – nova komedija za zimske dane

Uvek je pravo vreme za dobru predstavu, a imajući u vidu sve hladnije zimske dane, toplina koja dopire sa pozorišnih dasaka više je nego dobrodošla. Stoga vam donosimo priču o jednoj novoj predstavi. U pitanju je komedija „Pogrešan broj“ koja je nastala po tekstu Boa Dofena, a u režiji glumca Miloša Đorđevića.

„Pogrešan broj“
Izvor: Teatar Carte Blanche

Znate li onaj osećaj zaljubljenosti? Naravno da znate. Doživeli ste ga, verujem, više od jednog puta. I svaki put je bilo drugačije. I niste baš u mogućnosti da ga precizno opišete, zar ne? A koliko ste samo neobjašnjivih stvari uradili upravo zbog tog osećaja? I pitali ste se posle, šta je to ušlo u vas i navelo vas da tako nešto učinite. Da vam je neko pričao da ćete uraditi nešto slično, ne biste mu verovali. A znate li da ti „leptirići“, koji umeju tako lako i iznenada da zalepršaju svojim krilima po vašem stomaku, ne pitaju za mesto, vreme, a ni za vaše godine. Oni napadaju čim im se ukaže prilika i kada se najmanje nadate.

 

predstava
Izvor: Teatar Carte Blanche

A koliko ste se puta našli u situaciji u kojoj ste mislili da u potpunosti imate kontrolu nad onime što se dešava, da bi se na kraju ispostavilo kako uopšte niste bili svesni šta se to oko vas zbiva? I, da li ste nekada razgovarali sa nekim, uvereni da on razume ono o čemu vi pričate, a onda nakon nekog vremena shvatate da vi u stvari pričate o dvema potpuno različitim stvarima? Pa sećate se onda kada ste, želeći uraditi nešto iz najbolje namere, uradili potpuno pogrešnu stvar. Sve to je moguće; pogrešan broj, pogrešna reč, pogrešan dan, mesto ili čovek. Četvoro junaka predstave „Pogrešan broj“  prolazi upravo kroz ovakve životne situacije, situacije u kojima se svako od nas može naći. Pokušavajući da se izvuku iz svojih grešaka, oni na komičan način stvaraju nove zaplete, podsećajući nas na neke naše „pogrešne“ priče.

Junake ove komedije tumače Branka Pujić, Sonja Knežević, Nenad Ćirić i Miloš Đorđević. Režiser nam otkriva da su junaci u originalnom tekstu nešto mlađi od junaka u pomenutoj predstavi, a razlog zbog koga je odlučio da se poigra sa njihovim godištima jeste želja da publici dočara kako te „dečje ljubavne boljke“ ipak ne poznaju starosne granice.  

Prvu reprizu predstave „Pogrešan broj“  imaćete priliku pogledati 10. decembra, u 20.00 časova, u teatru Carte Blanche u Zemunu, najmlađem teatru na području srpske prestonice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here