Koncert Grace Jones na Exitu je prilika koja se pruža jednom u životu

 

Za manje od mesec dana počinje EXIT, a na ovogodišnjem, izuzetno dugom spisku aktuelnih zvezda koje će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, nalazi se i prava živa ikona savremenog doba – Grace Jones! Jedna od najprepoznatljivnijih ličnosti na svetu, autentična i nezamenljiva pojava u istoriji moderne umetnosti, dolazi iz najvišeg reda besmrtnih „vanzemaljaca“ kao što su David Bowie, Prince ili Michael Jackson, a na glavnoj bini Exita u subotu, 14. jula, pokazaće zašto su zvezde, kao što su Rihanna, Madonna i Lady Gaga, navodile upravo Grace Jones kao svoju inspiraciju. Dok je svetski mediji, kao što je Rolling Stone, nazivaju „neodoljivom umetnicom, modnom ikonom i simbolom“, ovdašnje poznate ličnosti jednoglasni su u oceni da se ovakva prilika pruža samo jednom u životu, a među njima su Bebi Dol, Ivan Jevtović, Ida Prester, Nenad Okanović, ekipa iz „Državnog posla“, Sajsi MC, DJ Brka, Una Senić, Bojana Vunturišević i brojni drugi.

Poznati poručuju: Grace Jones na Exitu je životna prilika!: https://youtu.be/B3CzA80vKfo

Brojne javne ličnosti najavljuju svoj dolazak na tvrđavu upravo zbog Grace Jones, dok je popularna beogradska hip hoperka Sajsi MC predvidela da će dolazak Grace Jones biti „jedan od najznačajnijih nastupa do sada na Exitu“, kao i da je Grace „milion godina“ ispred svog vremena. Glumac Ivan Jevtović dao je i zanimljiv predlog: „Ako bi me neko pitao koga bih voleo kao ambasadora planete Zemlje da pošaljem u galaksiju, to bi bila Grace Jones!“ On je i podsetio da su imena kao što su Mick Jagger, David Bowie i George Michael pominjali Grace kao nekoga pored koga ne bi smeli da stanu na scenu! Dok Bebi Dol ovu ikonu savremene umetnosti svrstava u omiljenih 20 umetnika svih vremena, dve trećine popularne ekipe „Državnog posla“ Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić osvrnuli su se i na glumačku karijeru ove istinske „renesansne žene“ i na njeno odmeravanje snaga sa Švarcenegerom u filmskoj sagi o Konanu, dok popularna kantautorka Bojana Vunturišević napominje: „Sve što vi danas slušate u malo modernijim aranžmanima, sve je to, kao jedna od prvih žena, započela – Grace Jones“.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here