Koncert Za nas povodom Nacionalnog dana posvećenog osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS

28. septembra 2016. godine, Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om „AS“ udruženje Više od pomoći AID+ i Asocijacija za podršku ženama i deci ugroženim HIV-om Žena plus, proslavljaju Nacionalni dan posvećen osobama koje imaju HIV, pod sloganom „Za nas!“, u ustanovi kulture Opštine Stari grad „Parobrod“ od 19:00 do 21:00 časova, Kapetan Mišina 6a, Beograd.

za nas

Nastupaju:

  • Jasmina Trumbetaš Petrović, prvakinja opere Narodnog pozorišta Beograd,
  • Mihajlo Šljivić, solista opere Narodnog pozorišta Beograd,
  • Marko Pantelić, solista Nove beogradske opere,
  • Emilija Petković, profesor klavira u muzičkoj školi „Kosta Manajlović“,
  • I gosti iznenađenja

Istog dana će se na Trgu republike u Beogradu od 14:00 do 18:00 održati centralna ulična manifestacija koja će okupiti predstavnike/ce institucija, organizacija civilnog društva, aktiviste/kinje i građane/ke sa ciljem da zajedno podstaknu solidarnost, toleranciju i razumevanje sa osobama koje imaju HIV ili AIDS u Srbiji.

Posetioci će moći da dobiju besplatno zdravstveno-vaspitne i informativno-edukativne brošure, knjižice i različite informacije od strane volontera/ki i aktivista/kinja sa ciljem promocije zdravih stilova života, informisanja o dostupnim uslugama i promocije ljudskih prava, tolerancije i ravnopravnosti uz ram podrške i solidarnosti sa osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS u Srbiji.

Nacionalni dan posvećen osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS se obeležava u okviru projekta „Ko je heroj? 2“, realizuje Centar za osnaživanje mladih osoba sa Hiv-om i Aids-om „AS’’, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije MOS. i sprovodi se uz učešće partnera: Savez udruženja pacijenata Srbije SUPS, Krovna organizacija mladih Srbije KOMS, Forum organizacija civilnog društva za HIV i AIDS FOCDHA, Kancelarija za mlade Obrenovac, Kancelarija za mlade Loznica, Asocijacija za podršku ženama ugroženim HIV-om Žena plus, Više od pomoći AID plus, Udruženje NGO OEF, Udruženje LGBT Srbija, Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO, Udruženje Dj-eva ODAN organizacija, Internet medijski pokrovitelj prvi LGBT Radio u Srbiji i Regionalni portal za prevenciju polno prenosivih infekcija i HIV-a Testiraj se! jer je bitno da brinemo o sebi i drugima!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here