Konferencija: „Startup ekosistem Srbija“

  Konferencija o preprekama za razvoj startap ekosistema u Srbiji krajem oktobra

  Konferencija „Startup ekosistem Srbija“ održaće se 27. oktobra u Beogradu u realizaciji Privredne komore Srbije i Privrednog foruma mladih, a uz podršku Razvojne agencije Srbije kao prva konferencija čiji će fokus biti na birokratiji i pravnoj regulativi kao preprekama za razvoj startap ekosistema, kao i istraživanje alternativnih izvora finansijske podrške startupa.

  „Startup ekosistem Srbija“

  Predstavnici državnih institucija, uspešni preduzetnici, predstavnici habova i predstavnici velikih kompanija govoriće o potencijalnim načinima na koje velike kompanije mogu ulagati u startapove, ali i diskutovati o izmenama pravnih regulativa koje mogu podstaći rast srpskog startap ekosistema i stvoriti pozitivnu klimu za razvoj ideja i privlačenje novih investitora.

  Na konferenciji će učestvovati i predstavnici najrazvijenijih evropskih startap ekosistema – Finske, Izraela i Nemačke, kako bi diskutovali o pozitivnim pravnim regulativama koje su usvojile njihove zemlje, a koje su podstakle rast i razvoj njihovih startap ekosistema.

  Nakon zvaničnog otvaranja konferencije planirana je panel disusija “Primeri dobre prakse evropskih startap ekosistema i pozicioniranost srpskog startap ekosistema na globalnoj sceni iz pravnog i finansijskog aspekta”, nakon čega će se paralelno realizovati okrugli sto i diskusija o problemima i izazovima sa kojima se susreću srpski startapovi na polju prava, finansija, administracije i edukacije i druga panel diskusija o alternativnim modelima finansiranja – kako velike kompanije mogu ulagati u startapove i podstaći razvoj domaće startap scene.

  Zanima vas šta imaju da vam poruče predstavnici najuspešnijih startup ekosistema u Evropi?

  Započnite i unapredite svoje poslovanje uz savete najboljih.

  Promene se pokreću 27. oktobra na konferenciji Startup ecosystem, priključite se na vreme!

  PRIJAVI SE

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here