Konferencija: „Startup ekosistem Srbija“

Konferencija o preprekama za razvoj startap ekosistema u Srbiji krajem oktobra

Konferencija „Startup ekosistem Srbija“ održaće se 27. oktobra u Beogradu u realizaciji Privredne komore Srbije i Privrednog foruma mladih, a uz podršku Razvojne agencije Srbije kao prva konferencija čiji će fokus biti na birokratiji i pravnoj regulativi kao preprekama za razvoj startap ekosistema, kao i istraživanje alternativnih izvora finansijske podrške startupa.

„Startup ekosistem Srbija“

Predstavnici državnih institucija, uspešni preduzetnici, predstavnici habova i predstavnici velikih kompanija govoriće o potencijalnim načinima na koje velike kompanije mogu ulagati u startapove, ali i diskutovati o izmenama pravnih regulativa koje mogu podstaći rast srpskog startap ekosistema i stvoriti pozitivnu klimu za razvoj ideja i privlačenje novih investitora.

Na konferenciji će učestvovati i predstavnici najrazvijenijih evropskih startap ekosistema – Finske, Izraela i Nemačke, kako bi diskutovali o pozitivnim pravnim regulativama koje su usvojile njihove zemlje, a koje su podstakle rast i razvoj njihovih startap ekosistema.

Nakon zvaničnog otvaranja konferencije planirana je panel disusija “Primeri dobre prakse evropskih startap ekosistema i pozicioniranost srpskog startap ekosistema na globalnoj sceni iz pravnog i finansijskog aspekta”, nakon čega će se paralelno realizovati okrugli sto i diskusija o problemima i izazovima sa kojima se susreću srpski startapovi na polju prava, finansija, administracije i edukacije i druga panel diskusija o alternativnim modelima finansiranja – kako velike kompanije mogu ulagati u startapove i podstaći razvoj domaće startap scene.

Zanima vas šta imaju da vam poruče predstavnici najuspešnijih startup ekosistema u Evropi?

Započnite i unapredite svoje poslovanje uz savete najboljih.

Promene se pokreću 27. oktobra na konferenciji Startup ecosystem, priključite se na vreme!

PRIJAVI SE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here