Konferencija studenata poljoprivrede-KONSPO 2016.

Dragi studenti poljoprivrede pozivamo Vas na petu po redu konferenciju na Zlatiboru od 14. aprila do 17. aprila.

Konferencija studenata poljoprivrede

Zlatibor će i ove godine biti domaćin studentima poljoprivrede. Studentski parlament ovog fakulteta organizovaće peti put po redu ovaj đogađaj. Tema ovogodišnjeg skupa biće Preduzetništvo i inovacije u poljoprivredi u Srbiji. Događaj je nastao kao potreba da se mladi budući inženjeri aktivnije uključe u razvoj ove privredne grane u našoj zemlji. Kroz različita predavanja stručnih lica iz ove oblasti, mladima će biti omogućeno da steknu nova znanja i veštine, ali i da steknu realno sliku o trenutnom stanju na tržištu. Studenti će takođe kroz ova četiri dan biti u mogućnosti da blize upoznaju kompanije iz sfere poljoprivrede. Ovogodišnja konferencija dešava se u godini kada Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu slavi devedeset sedam godina postojanja.

Želja organizatora je da podigne svest o savremenim dostignućima u poljoprivredi. Ovakve događaje vide kao priliku da mladi pokrenu sopstveni biznis i projekte. Na ovoj srpskoj planini biće prisutni i studenti poljoprivrede drugih Univerziteta, kao i viših škola  i stručni kadar iz oblasti poljoprivredne nauke. Predavanja će održati i lideri kompanija vodećih iz ove značajne privredne grane.

Konferencija studenata poljoprivrede

O tome koliko je konferencija idealno mesto za buduće inženjere svedoči i podatak da je podržana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Značajno pomenuti da događaj podržan i od strane Instituta za primenu nauke u poljoprivredi. Jedan od učesnika biće i kompanija Frikom o čijoj praksi smo nedavno pisali (https://portalmladi.com/frikomov-program-za-studente-oseti-ukus-iskustva).Trebalo bi napomenuti da su prva dva dana konferencije namenjena radionicama i predavanjima, a treći dan zamišljen je kao sajam kompanija učesnica(Victoria group, Dijamant, Vino-Župa, Zlatiborac, Privredna komora Srbije, Privredna komora Beograda, Insitut za kukuruz Zemun polje, MK group, Chemical Agrosava).

Studenti, učesnici ove konferencije, biće smešteni u hotelima studentskog odmarališta Ratko Mitrović. Pauze između predavanja moći će da iskoriste u mnogobrojnim sadržajima koje ova planina nudi. Da konferencija nije samo mesto za učenje potvrđuje i činjenica da će tokom ovih dana na Zlatiboru biti organizovane i studentske žurke.

Za više informacija možete pogledati facebook stranicu:https://www.facebook.com/strucni.seminar/ ili

sajt ovog dogadjaja: http://konspo.weebly.com/

Drage kolege ova konferencija je prilika za druženje,zabavu i planiranje budućnosti.

Autor:Ivana Petković

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here