Konkurs za terenske radnike programa

Program obrazovanja koji organizuje udruženje građana “Centar za marginu“ otvara konkurs za terenske radnike programa.

Program obrazovanja je preventivni program koji ima za cilj uključivanje dece iz neformalnih naselja u obrazovni sistem. Program radi sa decom iz neformalnih naselja, predškolcima i prvacima, na teritoriji beogradske opštine Palilula.

Konkurs je otvoren za volontersku poziciju terenski radnik/ca. Terenski rad je osnova na kojoj se baziraju svi naši programi i kao takav izuzetno važan. Terenski rad podrazumeva rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl.), rad na pribavljaju dokumentacije, rešavanje izazova…
konkurs
Volonterski angažman traje 3 meseca nakon čega je moguće produžiti ugovor, kao i dobiti potvrdu o volontiranju. Angažman obuhvata 4 sata nedeljno podeljeno u dve smene. Smene su svakog radnog dana u 7:15, 11:15 ili 15:30 pri čemu se terenski radnici odlučuju za dve koje im najviše odgovaraju i one ne moraju biti u istom danu. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. Rad na terenu podrazumeva prolaženje obavezne obuke o terenskom radu, stalnu mentorsku podršku u toku volontiranja i niz drugih fakultativnih obuka i radionica u cilju jačanja kapaciteta terenskog tima.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na: [email protected]
ili posetiti naš sajt: www.cim.org.rs

Konkurs je otvoren do 10. decembra.

Link za online prijavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here