Kopaonik u znaku „Humanijade“

Revijalna humanitarna trka na Kopaoniku u organizaciji udruženja „Humanijada“, biće održana u okviru Prvenstva Srbije, 18. marta, sa početkom u 13 časova.

Udruženje „Humanijada“ je uz pomoć Skijaškog saveza Srbije, MK Mountain Resort-a i Skijališta Srbije, organizovalo revijalnu ski i snoubord trku, humanitarnog karaktera.

Trka će se održati na stazi Karaman greben. Karte za trku će se prodavati u hotelima „Grand“ i „Anđela“ u četvrtak, petak i subotu u prepodnevnim časovima. Cena karte će iznositi 1000 dinara.

Na pitanje kako se oseća povodom ovog događaja, predsednik Udruženja „Humanijada“, Margareta Smiljanić je izjavila: „Fenomenalno! Ovo je prvi put da organizujemo aktivnosti van Beograda. Nadam se da će sve proći kako treba i da će trka biti uspešna i zanimljiva. Zaista je predivan osećaj, s obzirom da se naš rad proširio na razne aktivnosti.“

Ovaj događaj je samo još jedno u nizu dešavanja u organizaciji udruženja „Humanijada“.

Humanijada na Kopaoniku

Pored toga, trenutno se održava „Noć Humanijade“ na 19 fakulteta u okviru Univerziteta u Beogradu i trajaće do kraja aprila.

Punu podršku Udruženje „Humanijada“ ima od: Proton Med-a, Univerziteta u Beogradu, Košarkaškog saveza Srbije, Skijaškog saveza Srbije, Evropskog studentskog foruma, Saveza studenata Beograda, Subjektiva, New Image-a, Skijališta Srbije, MK Resort-a, Grada Beograda, Beogradske tvrđave.

Tim „Humanijade“ okuplja 60 volontera. Od toga 8 tim lidera i 6 osnivača, koji se trude da na što bolji način ostvare ono što su zamislili.

Ovu misiju podržao je i veliki broj javnih ličnosti, među kojima su: Vladimir Vuksanović, Nina Janković, Filip Filipović, Sergej Trifunović, Nemanja Matić, Bogdan Bogdanović, Bane Ivanović, Branislav Lečić, Andrija Milošević, Vladimir Grbić, Slobodan Soro, Adem Ljajić, Miroslav Raduljica, Branko Lazić, Marko Jarić, Srđan Dinčić, Milica Dabović, Milica Mandić, Nikola Peković,  Davor Štefanek, Mateja Kežman, Ana Stanić, Dušan Lajović i mnogi drugi.

Nakon završetka „Noći Humanijade“ na fakultetima, biće organizovan i revijalan turnir u košarci, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije.

Pred kraj godine, kada se završe svi zamišljeni projekti, „Humanijada“ će prikupljeni novac iskoristiti za kupovinu preko potrebnih aparata za porodilište u okviru Kliničko – bolničkog centra Zvezdara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here