Promocija konkursa Kreativna Evropa – projekti kulturnog nasleđa 2018

  Datum Isteka: 21/10/2017

  Kultura Desk Srbija i EU info centar u Beogradu organizuju predstavljanje novog poziva programa Kreativna Evropa namenjenog projektima u oblasti kulturnog nasleđa, kao i radionicu za pisanje projekata, 20. oktobra u 11.30 časova u EU info centru u Beogradu.

  Događaj će otvoriti predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji Pol Anri Prese (Paul Henri Presset) i Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

  Promocija konkursa Kreativna Evropa - projekti kulturnog nasleđa 2018Poziv za projekte kulturnog nasleđa otvoren je u okviru konkursa za evropske projekte saradnje povodom obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa 2018. Usmeren je ka podršci projekata koji za cilj imaju promociju kulturnog nasleđa kao izvora inspiracije i inovacije u savremenom stvaralaštvu i podršku interakciji između sektora kulturnog nasleđa i drugih kulturnih i kreativnih sektora, kao i osnaživanje osećaja pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru. U okviru ovog poziva mogu konkurisati sve ustanove kulture, organizacije civilnog društva i privatne organizacije, a projekti mogu ostvariti podršku do 200 000 evra.

  U sklopu ove inicijative, kulturnim nasleđem se smatra širok spektar resursa nasleđenih iz prošlosti u svim vidovima i formama – materijalnim, nematerijalnim i digitalnim (stvorenim digitalnim putem ili kroz digitalizaciju), uključujući spomenike, lokalitete, krajolike i pejzaže, filmsku građu, veštine, prakse, znanje i izraze ljudske kreativnosti, kao i kolekcije koje konzerviraju i njima upravljaju javna i privatna tela kao što su muzeji, biblioteke i arhivi.

  Poziv za učešće u radionici je upućen svim ustanovama i organizacijama iz Srbije koje planiraju da konkurišu na novi konkurs programa Kreativna Evropa, a događaj je otvoren za sve zainteresovane profesionalce u kulturi.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here