Deveta konferencija kreativnih medija – PDP Creative Media Conference 2017

SKC Fabrika u Novom Sadu će od 19. do 22. oktobra biti glavno mesto okupljanja kreativaca na devetoj PDP Creative Media Conference.

Kroz temu konferencije “As It Should Be” govorićemo o tome kako baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan

alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje – da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost?

Deveta konferencija kreativnih medija - PDP Creative Media Conference 2017

Predavači koje će publika imati priliku da čuje govoriće će o svojim radovima i o tome šta je to što je As It Should Be u vizuelnom stvaralaštvu Na taj put će ih povesti Saša Tkačenko / vizuelni umetnik, Nemanja Jehlička, kreativni direktor i tipograf, Aleksandar Savić akaalmigor, ilustrator i grafički dizajner, Borut Vild, dizajner i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Sava Živković, dizajner i 3D umetnik, Vladimir Milivojević  Boogie, jedan od napoznatijih dokumentarnih fotografa i Stefan i Tobias iz LWZ studija za dizajn i animaciju iz Beča.

U programskom delu konferencije održaće se i dve panel diskusije. U petak će na panelu Try Walking In My Shoes učestvovati Saša Tkačenko i Nemanja Jehlička. Na ovoj diskusiji govoriće se o empatiji, o tome na koji način se autor postavlja u ulogu konzumenta, koliko je posmatranja, istraživanja u tom procesu, a koliko spontanosti i prepoznavanja trenutka. Panel diskusija Kondicioni trening, na kojoj učestvuju Borut Vild, Mane Radmanović i Sava Živković, govoriće o tome koliko je važno raditi na sebi, negovati kreativnost i veštinu, eksperimentisati, izmeštati se iz aktuelnog konteksta, stvarati i kada nisi pod pritiscima rokova projekta.

Ceo program možete pogledati na zvaničnom sajtu konferencije.

U samom prostoru Fabrike predstavićemo odabrane radove sa konkursa Design As It Should Be – Izložba plakata koja prikazuje odgovore 17 odabranih autora na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn; Capture THE Moment – Izložba fotografije na kojoj nam odabrani autori prikazuju fotografije i serije fotografija koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji ih pokreću; Great Expectations – Izložba autentičnih crteža čiji je autor glumica i rediteljka Gea Gojak, i oni prikazuju poznate ličnosti na plaži koji u prividnom spokoju, uživanju i sunčanju u potuno pasivnoj poziciji očekuju da im se nešto desi.

U toku četiri dana trajanja programa, moći ćete da kupite majice, cegere i bedževa, a takođe ćete moći da ponesete svoju majicu, duks, ceger… i štampate motive As It Should Be konferencije na licu mesta.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na otvaranju ovog četvrtka, 19.10. u 19h kada ćemo imati priliku da pogledamo jednu epizodu Netflix-ove dokumentarne emisije Apstract: The Art of Design i prodiskutujemo je zajedno. Za ovaj događaj odabrali smo epizodu u čijem je fokusu sjajna Paula Scher, jedna od najpoznatijih dizajnera na svetu.

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već 9 godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Prošlogodišnji PDP Local, koji je predstavljao novu formu projekta i imao za cilj promociju lokalnih umetnika, takođe je imao ulogu svojevrsnog uvoda za ovogodišnju internacionalnu PDP konferenciju.

Ako želite da saznate više o konferenciji, kao i predavačima i radionicama, pratite Facebook stranicu PDP konferencije i  instagram nalog @pdpconference

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here