Ovih 6 pozitivnih obećanja morate dati sebi

Oslobodite se negativnosti koja dolazi iz uverenja da nešto možete, a nešto ne! Obećajte sebi da ćete gledati samo napred, živeti unapred i zaista ići napred. Dajte sami sebi pozitivna obećanja. Obećajte sebi da ćete uzvraćati udarce, da ćete se boriti još jače, smejati još glasnije i duže i odupirati se nedaćama kad god vas zadese.

1. Prošlost me neće sputavati.

Iz sopstvenih problema, slabosti, neuspeha, žaljenja i greški možete učiti ako ste voljni ili biti kažnjeni ako niste. Zato učite iz njih, svaki dan. Neka vam sve bude učitelj. Ako žalite za nekim odlukama koje ste doneli u prošlosti, prestanite biti tako strogi prema sebi. Postupili ste najbolje što ste mogli sa znanjem koje ste tada imali.

Doneli ste odluke mlađim umom. Da te iste odluke treba doneti s mudrošću koju imate danas, postupili biste drugačije. Vreme i iskustvo nam na divan način pomažu da rastemo i učimo kako bismo danas donosili bolje odluke, i za sebe i za one do kojih nam je stalo.

2. Prihvatiću svoj život i nikada neću poricati odgovornost za njega.

U životu često steknemo naviku da krivimo svoje roditelje, učitelje, mentore, obrazovni sistem…

Ali, ne i sebe. Zar ne?

Ako nikada niste vi krivi, zapitajte se kako je to moguće. Ako želite da se promenite, ako želite da idete dalje i nastavite sa svojim životom, vi ste jedina osoba koja to može da učini.

To je samo vaš potez. To je samo vaša odgovornost. I zato je i prihvatite.

3. Živeću život kakav želim, a ne život kakav bi drugi želeli da živim.

Dopustite sebi da sledite put koji lično vas čini srećnim. Prihvatite da će neke osobe u vašem životu odbiti da budu uz vas kad se otisnete na to putovanje; nećete dobiti njihovo odobravanje što god da kažete, i to je u redu.

Ponekad, kada se posvetite kreiranju sopstvene sreće, sudarite se s tuđim percepcijama. Ponekad za nešto veliko morate pustiti nešto drugo. I ponekad je to ,,nešto drugo“ odnos koji od vas traži da uvek udovoljavate tuđim željama i očekivanjima.

4. Prekinuću odnose kojima očito nije suđeno da traju.

Većina ljudi uđe u vaš život na neko vreme samo kako bi vas nečemu podučila. Dođu, odu i ostave trag. I u redu je da više nisu u vašem životu. Nisu svi odnosi trajni, ali lekcije koje vam ti odnosi donose jesu. Ako naučite da otvorite svoje srce i um onda svako, pa i onaj ko vas možda izluđuje, može vas naučiti nečemu vrednom.

Ponekad će vam biti čudno što ste proveli toliko vremena s nekim s kim više niste povezani, ali upravo tako i treba da bude. Vi ste tačno tamo gde treba da budete, kao i svi mi.

5. Neću dopustiti da mi neka situacija dugotrajno odnese osmeh sa lica.

Čak i kada postane veoma teško, zastanite na trenutak i setite se ko ste. Prisetite se onoga što za vas u životu ima pravo i dugotrajno značenje. Osmehnite se tome dokle ste dogurali. Zaista, ne postoji ništa lepše i moćnije na ovom svetu od osmeha koji je izronio iz suza. Svako može biti srećan kada nema nikakvih problema.

Međutim, samo snažna duša iskrenog srca se može smejati u situacijama koje teraju u plač. Bez obzira na to koliko vremena treba da prođe – biće bolje. Držite se i idite dalje. Teške situacije izgrađuju snažne osobe.

6. Uvek ću se truditi da izlazim van granica sopstvene udobnosti.

Samo zato što se mučite ne znači da gubite. Svaki veliki uspeh zahteva neku vrstu vredne borbe. Zapamtite to da kada se borite – jačate i postajete pametniji. Što više vremena provodite u tom stanju, brže učite. Bolje je provesti vrednih deset minuta rastući, nego osrednjih sat vremena trčeći u mestu. Svaki dan treba vežbati pomeranje granica svojih mogućnosti, istezati se uvek i stalno, iznova; grešiti, posrtati, učiti iz tih grešaka i istezati se još više.

U svetu u kom obećanja često ostaju neispunjena bilo bi lepo videti kako reči dobijaju natrag svoju moć, zar ne?

Kad dajete obećanje, zapamtite da ona moraju biti potpomognuta predanim delovanjem. Slika koju imate o sebi u budućnosti zavisi od akcija koje preduzimate danas! Obećajte to sebi i dokažite sebi da obećanja nisu prazna.

Izvor: lovesensa.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here