Kultura na DAR

Kultura na DAR je kampanja koju Društvo za akademski razvoj organizuje peti put zaredom. Koordinatorka Alisa Kockar pozvala je još jednom sve građane Srbije da načine fotografiju ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru – mestu, ljudima ili događajima u domenu kulture.

„Ostalo je još samo 7 dana do kraja konkursa. Mislim da je posebno važan uticaj koji učitelji, nastavnici i profesori imaju na đake i način na koji ih motivišu da učestvuju u borbi za očuvanje kulture. Nadam se da ćemo i ove godine imati priliku da im se zahvalimo na uloženom trudu, a savršen momenat za to biće svečana dodela nagrada koja će se održati krajem maja meseca u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu, zahvaljujući njegovoj Ekselenciji gospodinu Bjornstadu.“

Više o propozicijama možete pronaći na sledećem linku: http://kulturanadar.dar.org.rs/propozicije-konkursa/

Medijsku podršku i nagrade za pobednike i učesnike obezbedili su: Ambasada Kraljevine Norveške, Narodni muzej, Muzej afričke umetnosti, Narodni muzej Valjevo, izdavačka kuća Arhipelag, portal Zrenjaninski, Kulturni centar Zrenjanin, Dario Tenžera, Zadužbina Ilije M. Kolarca, Čigoja štampa, Kulturni kišobran, Kreativni centar, Turistička organizacija Vojvodine, Muzej savremene umetnosti, Portal mladi, Pozorište lutaka Niš, Centar stranih jezika Britannica iz Niša, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Jahting klub Kej, Muzej Jugoslavije, Muzej Nikole Tesle, Kolačić sreće, Beogradska filharmonija, Narodni muzej Niš, Adrenalin Escape Rooms, izdavačka kuća Dereta, Narodna biblioteka Srbije, Papa Jo Studio, Donum Box, Muzej grada Beograda, izdavačka kuća Strahor, Pančevački informativni portal 013 info, Dom kulture Studentski grad, Radio-televizija Vojvodine, Sezam book, Radio-televizija Caribrod i Jugoslovensko dramsko pozorište.

 

„Kultura na DAR“ je danas zaštitni znak Društva za akademski razvoj, kampanja u koju je svake godine uključeno sve više pojedinaca i organizacija, škola i institucija, dece i odraslih. Do sada su snimljena 103 kratka filma i 164 fotografije u okviru ove kampanje, a pristigli su iz stotinak mesta širom Srbije. Prošlogodišnji filmovi su imali više od 14.000 pregleda. Svake sezone žiri čine ugledni ljudi iz domena kulture, poput Branimira Gajića, Dejana Ristića, Nemanje Devića, Aleksandra Tešića, Aleksandra Gajšeka i Igora Rilla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here