Leonardo di Kaprio – od glumca do ženskaroša

Leonardo di Kaprio van svake sumnje predstavlja jednog od najtalentovanijih glumaca današnjice. Iako je gluma ono po čemu je najpoznatiji, postavlja se pitanje, ko je zapravo Leonardo di Kaprio?

Leonardo di Kaprio
Izvor: hollywoodreporter.com

Iako je svoju glumačku karijeru započeo još kao dečak, svetsku slavu donela mu je uloga u višestruko nagrađivanom filmu Džejmsa Kamerona „Titanik“. Nakon toga ređali su blokbasteri koji su Leonarda učvrstili na poziciji najtraženijih holivudskih glumaca. No, Leonardo nije sasvim običan glumac. Prilikom jednog intervjua, upitan o velikim honorarima koje dobija za svoje filmove, glumac je odgovorio „Novac koji sam zaradio omogućio mi je da se uključim u projekte koji me zanimaju i, iznad svega, mogu pomoći ljudima koji to trebaju. To je, bez sumnje, najbolja stvar kad si bogat. Nakon što ste neko vreme proveli u filmskoj industriji, naučite da je slava prazna i nema smisla“.

Karijeru Leonarda di Kaprija svakako je obeležila njegova saradnja sa čuvenim režiserom Martinom Skorsezeom. On je tumačio glavnu ulogu u pet od poslednjih šest Skorsezeovih filmova (Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island, The Wolf of Wall Street). Stručna javnost posebno je hvalila Leonardovu interpretaciju milijardera Hauarda Hjuza u filmu The Aviator.

Ipak, malo je poznato da je glavna okupacija Leonarda di Kaprija – ekologija. Glumac je od svog prvog velikog honorara 1998. godine osnovao fondaciju čiji je cilj širenje svesti o globalnom zagrevanju i zaštita ugroženih vrsta. Di Kaprio je takođe veoma aktivan i na drugim humanitarnim poljima, a poznat je i po učešću u brojim dobrotvornim akcijama. Njegova koleginica iz filma The Wolf of Wall Street , Margo Robi, u jednom intervjuu je izjavila da joj je žao što Leonardo ne dobija dovoljno veliku pažnju zbog njegovog humanitarnog rada, jer ju je zaslužio.

LEONARDO DI KAPRIO I NJEGOV PRIVATNI ŽIVOT

O privatnom životu Leonarda di Kaprija se zna malo, skoro ništa. Glumac svoju privatnost toliko dobro čuva, da je njegov život van filmske industrije predmet pukog nagađanja. Ono što je evidentno jeste da je Leonardo ljubimac žena, i to ne samo na filmskom platnu. Tokom godina povezivan je sa brojnim manekenkama, te se u javnosti usvojio stav da glumac posebno voli devojke iz ove branše. Spisak je, pa više nego dugačak. Ukratko tu su Žizel Bundšen, Bar Rafaeli, Erin Hiterton i brojna druga imena svetskog modelinga. Di Kapriove ljubavne avanture često su punile američke tabloide, međutim kada je jedna novinarka tokom intervjua upitala glumca da li se može napraviti paralela između njegovog ljubavnog života i života glavnog lika filma The Wolf of  Wall Street, on je kratko odgovorio „Molim vas, ne poredite me sa tim čovekom, on je sve ono što ne valja u današnjoj Americi“.

Di Kaprio tvrdi da svoje slobodno vreme najradije provodi u društvu svoje porodice i prijatelja. Njegov najbolji prijatelj je takođe glumac, nekadašnji Spajdermen, Tobi Megvajer. Leonardo, kako sam kaže živi običan život. Jednom prilikom rekao je „Važno mi je da sam u kontaktu sa stvarnim svetom. Pomaže mi kao glumcu, stoga živim prilično isto kao što sam uvek živeo. Ne posedujem jahte ili privatne avione niti išta za šta mi je potrebno osoblje“.

Iako Leonardo di Kaprio i još uvek nije vlasnik prestižnog Oskara, u javnosti se više ne postavlja pitanje da li će dobiti Oskara, već kada će. O njegovom raskošnom glumačkom talentu dovoljno je rekao Martin Skorseze kada je jednom prilikom izjavio „Jedina stvar zbog koje i dalje snimam filmove jeste neverovatan glumački talenat Leonarda di Kaprija“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here