LETEĆI PONEDELJAK (1): Zašto leteti ujutru uz 165cm visoke stjuardese?

Rubrika ZANIMLJIVOSTI, zanimljivog sajta PORTALMLADI, je odlučila da Vam pored stalnih interesantnih tekstova o istoriji, geografiji, našoj državi, vremenu… od sada svakog ponedeljka, u saradnji sa specijalizovanim sajtom za putovanja i avio saobraćaj, PlayTravel, daruje po jedan tekst o poznatim i nepoznatim činjenicama iz te neizostavne, a možda i najzanimljivije, oblasti naših života. E, pa , polećemo!

Veće su šanse da vas udari grom, nego da se sruši avion. Šta više, statističari tvrde da čovek može da leti 123 hiljade godina svaki dan pre nego što pogine u avionskoj nesreći. Ono što dobro upoznate, manje vas plaši i zato evo (ne)poznatih zanimljivih činjenica o letenju.

* Na letovima dužim od osam sati, neophodna su tri pilota ( jedan kapetan i dva podoficira) kako bi se rotirali. Na letovima dužim od 12 sati, četiri pilota se menjaju na svaka 3 sata. Da se ne bi kojim slučajem razboleli svi u isto vreme, svaki od ovih pilota jede drugačiji obrok.

* Na svakih 50 sedišta dolazi jedna stjuardesa i moraju biti više od 165cm kako bi mogle da dohvate pretince iznad naših glava.

* Putnik izgubi otprilike 1,5 litara vode u toku jednog trosatnog leta.

* Svetla su isključena tokom poletanja i sletanja kako bi se oči navikle na manje svetlosti. Studije su pokazale da ako se dogodi nesreća u toku koje moraju hitno da se spuste zavese, veće su šanse da se brže evakuišemo.

* Munje udaraju u avioneAli to je ok! Oni su napravljeni od materijala koji to može da podnese, a da mi to ne osetimo (previše).

* Piloti savetuju: Ako ste “nervozni letač”, bukirajte jutarnje letove. Zbog grejanja tla i isparenja, mnogo je veća šansa za oluju u popodnevnim časovima.

* Avio kompanijama je danas mnogo važnije da stignu svuda u tačno određeno vreme, nego da pokupe sve putnike. Čak i ako znaju da će prethodni let malo kasniti, a 20 putnika bi trebalo da se ukrca, oni ne smeju da čekaju. Kapitalizam ubija dobru volju.

* Pilotima nikad neće biti rečeno “Ostali smo bez jednog motora”. Čak i da se to desi, većina letelica može sasvim dobro da leti sa jednim motorom.

* Koliko god bilo neudobno, vežite pojas. Ako vidite da su i stjuardese uradile isto, situacija je ozbiljna. Usput, posada retko kada ima vremena da čisti, tako da ako ne doživite nesreću, pazite da ne zakačite neku bakteriju

Marija Milenković

PODELI
Portal Mladi
Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here