Zašto leteti ujutru uz 165cm visoke stjuardese?

Rubrika ZANIMLJIVOSTI, zanimljivog sajta PORTALMLADI, je odlučila da Vam pored stalnih interesantnih tekstova o istoriji, geografiji, našoj državi, vremenu… od sada svakog ponedeljka, u saradnji sa specijalizovanim sajtom za putovanja i avio saobraćaj, PlayTravel, daruje po jedan tekst o poznatim i nepoznatim činjenicama iz te neizostavne, a možda i najzanimljivije, oblasti naših života. E, pa , polećemo!

Veće su šanse da vas udari grom, nego da se sruši avion. Šta više, statističari tvrde da čovek može da leti 123 hiljade godina svaki dan pre nego što pogine u avionskoj nesreći. Ono što dobro upoznate, manje vas plaši i zato evo (ne)poznatih zanimljivih činjenica o letenju.

* Na letovima dužim od osam sati, neophodna su tri pilota ( jedan kapetan i dva podoficira) kako bi se rotirali. Na letovima dužim od 12 sati, četiri pilota se menjaju na svaka 3 sata. Da se ne bi kojim slučajem razboleli svi u isto vreme, svaki od ovih pilota jede drugačiji obrok.

* Na svakih 50 sedišta dolazi jedna stjuardesai moraju biti više od 165cm kako bi mogle da dohvate pretince iznad naših glava.

* Putnik izgubi otprilike 1,5 litara vode u toku jednog trosatnog leta.

* Svetla su isključena tokom poletanja i sletanja kako bi se oči navikle na manje svetlosti. Studije su pokazale da ako se dogodi nesreća u toku koje moraju hitno da se spuste zavese, veće su šanse da se brže evakuišemo.

* Munje udaraju u avioneAli to je ok! Oni su napravljeni od materijala koji to može da podnese, a da mi to ne osetimo (previše).

* Piloti savetuju: Ako ste “nervozni letač”, bukirajte jutarnje letove. Zbog grejanja tla i isparenja, mnogo je veća šansa za oluju u popodnevnim časovima.

* Avio kompanijama je danas mnogo važnije da stignu svuda u tačno određeno vreme, nego da pokupe sve putnike. Čak i ako znaju da će prethodni let malo kasniti, a 20 putnika bi trebalo da se ukrca, oni ne smeju da čekaju. Kapitalizam ubija dobru volju.

* Pilotima nikad neće biti rečeno “Ostali smo bez jednog motora”. Čak i da se to desi, većina letelica može sasvim dobro da leti sa jednim motorom.

* Koliko god bilo neudobno, vežite pojas. Ako vidite da su i stjuardese uradile isto, situacija je ozbiljna. Usput, posada retko kada ima vremena da čisti, tako da ako ne doživite nesreću, pazite da ne zakačite neku bakteriju

Marija Milenković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here