Letnji kurs Under the Hood – BEST Novi Sad

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST iz Novog Sada od 9. do 17. jula 2017. godine, organizuje 11. po redu međunarodni akademski seminar pod nazivom ,,Under the hood”.

Under the HoodUdruženje studenata tehnike Evrope – BEST (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, apolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 95 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 32 države širom Evrope. Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Glavni prioritet BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine sa ciljem unapređenja studenata novosadskog univerziteta. Preko 350 naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznalo se sa drugim kulturama, kao i kolegama širom Evrope. Ugostili smo preko 300 stranih studenata u Novi Sad koji su pohađali neki od naših akademskih seminara i uverili se u kvalitet našeg obrazovanja. Upoznali smo ih sa lepotama Novog Sada i Srbije, našom kulturom i običajima.

Akademski seminar ,,Under the hood”

Devetodnevni događaj pod nazivom ,,Under the hood” je internacionalnog karaktera gde će učestvovati 20 stranih studenta sa 15 evropskih univerziteta, kao i studenti Univerziteta u Novom Sadu. Nakon odslušanog seminara učesnici će imati završni ispit, posle kojeg  stiču pravo za dobijanje sertifikat odobrenog od strane Univerziteta u Novom Sadu.

Akademski seminar se organizuje u saradnji sa profesorima Fakulteta tehničkih nauka sa Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo, a podržan je od strane kako Fakulteta tehničkih nauka, tako i od Automobilskog klastera Srbije. Sva predavanja će se odvijati na engleskom jeziku.

Cilj ovog projekta je sticanja novog znanja, razmene iskustava sa inostranim kolegama, podsticanje timskog rada, unapređenje našeg obrazovnog sistema, upoznavanje učesnika sa našom kuturom, običajima, lepotama naše zemlje i Novog Sada.

Više informacija možete naći na sajtu akademskog seminara: http://bestns.org.rs/course2017/ ili http://bestns.org.rs/ za pitanja možete nas kontaktirajte putem e-mail adrese: [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here