Letnji programi za studente

„KARIJERNO ĆASKANJE“ u Naučno-tehnološkom parku Beograd

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje „Karijerno ćaskanje“ studenata i zaposlenih u kompanijama čije je sedište u NTP parku na Zvezdari.

Ovaj događaj je zamišljen kao neformalno druženje namenjeno studentima završnih godina i diplomcima različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu koji imaju želju da se u opuštenoj atmosferi, uz kafu, upoznaju sa predstavnicima kompanija članica Naučno-tehnološkog parka koje razvijaju inovacije u oblasti informacionih tehnologija i drugih srodnih oblasti.

Biće to sjajna prilika da studenti zavire u prostorije NTPa, da se informišu i čuju savete od zaposlenih u kompaniji, da razjasne neke nedoumice, da saznaju kakve su  mogućnosti i uslovi za praksu, zaposlenje ili saradnju na projektima. Inspirativni sagovornici pomoći će im i savetima  kako da ideje pretoče u inovacije i uputiće ih u  specifičnosti razvoja karijere u ovoj dinamičnoj oblasti.

Sa studentima će pričati okupljeni  predstavnici tehnološko-razvojnih i startap kompanija članica Naučno-tehnološkog parka Beograd kao i zaposleni u Poslovno tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

„Karijerno ćaskanje“ će se održati u petak, 13. 7. 2018. godine sa početkom u 18 časova u Business cafe-u Naučno-tehnološkog parka Beograd na Zvezdari (ulica Veljka Dugoševića 54).

Pozivamo vas da  iskoristite ovu priliku da se umrežite, povežete sa različitim kompanijama i saznate kako funkcioniše rad u inovativnom sektoru, dobijete savete za razvoj karijere, kao i informacije o mogućnostima za praksu, zaposlenje ili drugu vrstu angažovanja.

Prijave su otvorene do srede, 11.jula u ponoć  na linku: http://skr.rs/JNs. Broj mesta je ograničen, zato požurite i rezervišite svoje mesto!

Letnji startap studentski kamp 2018

Naučno-tehnološki park Beograd pokreće prvi Letnji startap studentski kamp 2018, koji će biti održan u inspirativnom prostoru kompleksa NTP Beograd u periodu od 10. do 13. jula 2018. godine.

Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta.

Studenti podeljeni u 10 multidisiplinarnih timova razvijaće svoju kreativnost, preduzetnička znanja i veštine kroz odgovor na jedan od izazova koje timski odaberu.
Za učešće na kampu dovoljna je vaša želja da zakoračite u startap svet i volja da stručno napredujete! Nije potrebno da imate svoj tim ili da već imate poslovnu ideju. Do nje ćemo doći zajedno na kampu.

Program kampa obuhvata predavanja i interaktivne radionice koje uvode u proces kreiranja poslovnih ideja, razvoja LEAN poslovnog modela – sa akcentom na definisanje problema & rešenja, definisanju profila & segmenta kupaca, konkurenciji & tržištu, kao i razvoja veština neophodnih za mapiranje i razvoj potencijalnih poslovnih prilika.

Postavljeni izazovi imaće širi društveni kontekst i biće usmereni su na poboljšanje života u zajednici, a timovi će na inovativan način rešavati neke od problema koje sami uoče u okviru izabrane oblasti. Kroz kreativne radionice i timsku saradnju, studenti će imati priliku da se oprobaju u kreiranju startap ideja odgovaranjem na zadate izazove, kao i da postanu mladi lideri koji će uticati na promene u našem društvu.

Pored učenja i rada, biće organizovana sportska takmičenja i neformalna druženja na kojima će studenti imati prilike da se upoznaju i druže sa predstavnicima kompanija NTP Beograd.

Poziv je otvoren do 30. juna 2018. godine. Kriterijumi za izbor učesnika kampa će biti kreativnost, motivisanost i godina studiranja (prednost studentima viših godina osnovnih studija, master i doktorskih studija). NTP Beograd snažno podržava i poziva studente SVIH obrazovnih usmerenja da se prijave na učešće u kampu.

Prijavljeni studenti će biti obavešteni o rezultatima selekcije putem mejla, najkasnije do 4. jula 2018. godine.

Učešće na kampu je bez nadoknade. Kamp će biti realizovan u popodnevnim časovima, tokom četiri dana i obavezan je za sve registrovane učesnike. Najbolji timovi i pojedinci dobiće sertifikate o uspešno obavljenoj obuci.

Programi Naučno-tehnološkog parka biće na raspolaganju timovima koji budu želeli da nastave sa razvojem svojih ideja. 

PRIJAVI SE

Link: https://ntpark.rs/2018/06/18/letnji-startap-studentski-kamp-2018/

 

LETNJA ŠKOLA „HR enter“ – 60 lekcija iz prakse

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa HR WORLD po prvi put organizuje program HR enter – letnju školu HR-a. Program je nastao iz potrebe da se daju odgovori na najčešća pitanja studenata kada su ljudski resursi u pitanju. Kako započeti karijeru u HR-u? Koje sve funkcije postoje? Ko se može baviti ljudskim resursima? Koje veštine treba da posedujem da bih bio dobar u HR-u? Kako da se umrežim sa ljudma iz ove oblasti? Kakva je veza HR-a sa ostalim funkcijama u kompaniji?

Takođe, najčešće je upravo susret sa HR-om prvi kontakt mladih sa organizacijom, a kompanije često nemaju prilike da čuju njihovo mišljenje kada je HR funkcija u pitanju. Tokom ovog programa eksperti iz oblasti HR-a će pored prenošenja znanja, moći i da čuju povratnu informaciju od studenata i kroz zajedničku diskusiju analiziraju funkcije i procese HR-a iz različitih uglova.

OPIS PROGRAMA: HR enter je program namenjen studentima završnih godina Univerziteta u Beogradu koji su visoko motivisani da karijeru razviju u oblasti ljudskih resursa. Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da se kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem.

Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne primere iz prakse, pored toga će moći da se oprobaju timski i individualno u različitim zadacima vezanim za funkcije HR-a uz podršku i redovnu povratnu informaciju. Na ovaj način i kroz dodatnu diskusiju sa predavačima studenti mogu uticati na kreiranje budućeg HR okruženja.

Program realizuje 18 predavača sa dugogodišnjim karijerama u HR-u. Ukupan broj susreta eksperata i studenata je 9, od toga 6 trening dana i 3 meet up događaja. Studenti sve vreme trajanja programa rade u multidisciplinarnim grupama sa mentorom iz biznisa.

Prijave su otvorene do 01.07.2018. godine do 23:59 časova.

Program počinje 10.07. a završni događaj je planiran za 21.08.2018.

Agenda i prijavni formular nalaze se na http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/hr_enter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here