Spremite se za novu generaciju rokerki

Rok kamp za devojčice, koji se po drugi put održava na ovim prostorima, počeo je u ponedeljak, 25. juna 2018. u Sremskim Karlovcima. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz cele Srbije koje vole rok i žele da sviraju u sopstvenom bendu nedelju dana će vežbati gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Znanja koja već imaju će unapređivati kroz rad sa mentorkama – mladim muzičarkama sa domaće scene.

„Na prvoj radionici bubnja mi je bilo teško i malo neobično, ali je već na drugoj bilo mnogo lakše, pošto sam razumela šta treba da radim kad smo krenuli da učimo da sviramo pesmu,“ izjavila je jedna devojčica bubnjarka, učesnica ovogodišnjeg kampa.

Pored sviranja instrumenata, devojčice svakodnevno imaju priliku da na popodnevnim radionicama uče o brojnim zanimljivim stvarima. Razgovor o tome kako drugarstvo, pažnja i ljubav (ne)treba da izgledaju i koje izbore smemo da pravimo uprkos očekivanjima vodile su Sanja Pavlović i Jovana Markulić iz „Mogu da neću“ projekta. Radionicu live loopinga vodila je Tamara Ristić Kezz, a kako se pišu tekstovi devojčicama su pokazale Bojana Vunturišević, kantautorka i Minja Bogavac, dramaturškinja. Značajne žene u istoriji popularne muzike su tema razgovora sa muzikološkinjom Ivom Nenić, dok radionicu „Od klasike do rokenrola“ drži Nataša Tasić Knežević, operska pevačica. Pitanje zašto baš Rok kamp za devojčice je u fokusu debate koju vodi naučnica Nađa Duhaček. Poslednjeg dana kampa, pred završni koncert, Jovana Coka Stanković devojčicama će poručiti „Stresa bez!“

Završni koncert druge generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju, 01. jula 2018. godine sa početkom u 13 časova na otvorenoj bini Ekološkog centra Radulovački (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci), a publika će imati priliku da čuje šta su sve devojčice naučile nakon nedelju dana vežbanja, učenja i druženja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here