Otvoren filmski konkurs za Green festival

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda su otvorili konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 9. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 13. do 16. novembra 2018. u beogradskom Domu omladine.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu. U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2016. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Potrebna dokumentacija za prijavu se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 19. avgust, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 01. oktobra 2018.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća „zelena“ manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih osam godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo preko 4500 filmova sa svih kontinenata, održano preko 160 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 140 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od preko 65 000 građana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here