LP – zarazni tonovi autentične pevačice

Od kako se na radiju zavrtela pesma Lost on you svi su se zapitali ko je devojka bizarnog glasa čiji nas zvuk tera da iznova klikćemo dugme replay. Mnogi zapravo nisu znali da je u pitanju devojka, Laura Pergolici (Laura Pergolizzi), koja nastupa pod umetničkim imenom LP.

LP

 

Ova tridesetpetogodišnja američka pevačica i tekstopisac dugo je bila u senci poznatijih izvođača za koje je pisala pesme, kao što su Kristina Agilera i Rijana, iako je i sama rekla da je stidljiva i da joj je dugo trebalo da oslobodi glas. Međutim, malo dublje istraživanje njene diskografije pokazuje da ova pevačica iza sebe ima već četiri objavljena albuma, od kojih njen prvenac Heart-shaped scar datira iz 2001. godine.

Slede albumi Suburban sprawl & alcohol, koji nije dopreo do velikog broja slušalaca, potom Forever is now i poslednji album Lost on you objavljen u decembru 2016. Pažnju na sebe skrenula je singlovima kao što su Into the wild, Night like this i Muddy waters.

Muzika koju LP izvodi ne može se svrstati u jedan određeni žanr već predstavlja mešavinu indi popa i indi roka sa elementima zvuka koji odudara od aktuelne muzike plasirane sa zapada. Njene pesme autentične su upravo zbog neobičnog glasa, nekarakterističnog za jednu devojku, a poznate su i po zvižduku i visokim tonovima koje ovaj moćni glas uspeva da dosegne. Ova pevačica takođe odlično svira ukulele što se može opaziti na snimcima nastupa uživo, a na sebi svojstven način obradila je i velike hitove današnjice.

LP

 

LP je poznata i po svom androgenom oblačenju, zbog čega mnogi i ne mogu prepoznati da se radi o ženskoj osobi, a njen zaštitni znak je i minđuša sa priveskom krsta, koji ona ne dovodi ni u kakvu vezu sa religijom, kao i tetovaža na grudima. Na društvenim mrežama i u javnosti otvoreno govori o svom seksualnom opredeljenju te su se na njenom Instagramu redovno mogle naći slike sa devojkom.

Prošle nedelje LP nas je iznenadila objavljivanjem dva spota za pesme sa poslednjeg albuma Other people i Tightrope i ne prestaje da iznenađuje kada je u pitanju njen ekscentrični stil i posebnost.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here