Predstava – Ale i bauci – BITEF teatar

Predstava – Ale i bauci odigraće se 22.4.2017. sa početkom u 12:00 u BITEF teatru.

Imaš slobodnog vremena, između napornih obaveza na fakultetu i ne znaš kako da ga provedeš? Portal Mladi se uvek trudi da odgovori tvojim interesovanjima, i na jednom mestu sakupi mnoštvo zanimljivih događaja. Jednim klikom na naš kalendar pronaćićeš sve predstave, koncerte, tribine, i izložbe u Beogradu u narednih mesec dana. Pozivamo te da nas pratiš i na na facebook-u

Savremena plesna predstava „Ale i Bauci“ zamišljena je kao vrsta odbrane slovenskih mitskih bića i čudnovatih bića iz srpskih predanja, o kojima je preostalo samo uvreženo mišljenje da čine zlo. Ova bića naklonjena su ljudima, do trenutka kad savremeni čovek prestaje da brine o prirodi i počinje da je uništava iz sopstvene alavosti. Aveti, Bauci, Babaroga i ostala neobična bića kreću u borbu za očuvanje prirode i spas samog čoveka. Ona su čudna, grozna i strašna kada se obraćaju odraslima ali i smešna, dobronamerna i zabavna kada se obraćaju deci kao svojim saveznicima u finalnoj borbi protiv „zađubrivanja“ planete.

O BITEF-u:

BITEF teatar je avangardno pozorište smešteno u živopisan teatarski prostor rekonstruisane evangelističke crkve, u samom srcu Dorćola.Još od osnivanja 1989. godine, ideja BITEF teatra bila je širenje uticaja BITEF festivala, otkrivanje novih pozorišnih tendencija u našoj sredini, kao i pružanje prostora umetnicima čiji rad predstavlja iskorak iz tradicionalnih i utvrđenih granica scenskog izraza. Zato BITEF možemo nazvati najhrabrijim pozorištem u gradu. To je pozorište umetnika- istraživača, pozorište eksperimenta, pozorište koje stvara kulturu ne sakrivajući se iza dominatnih kulturnih modela.
Vrata BITEF teatra otvorena su za sve vidove scenskog izraza koji svoje utočište nema ni na jednoj drugoj beogradskoj sceni. Poklanjajući naročitu pažnju teatru pokreta, savremenom plesu ali i najnovijim dramskim tekstovima iz zemlje i sveta BITEF je pozorište čiji se repertoar razvija u više pravaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here