Mala škola fotografije

  Datum Isteka: 22/06/2018

   

  Organizator

  Nevladina organizacija Alternativna prilika

  www.alternativnaprilika.org

   

  Prijava

  Tel: 063 374 101

  Email: [email protected]

  Facebook: https://www.facebook.com/Alternativnaprilika/

  Instagram: https://www.instagram.com/nvoalternativna/

  Twitter: https://twitter.com/NVOAlternativna

   

  Lokacija i termini

  Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947

  Radoslava grujića 3

  Od 19.06.2018. do 30.08.2018.

  utorak i četvrtak  17:30- 19:00

   

  Pripremljen tekst

  Pozivamo sve đake osmih razreda i srednjoškolce da se prijave na kretivne radionice Male škole fotografije, koje će biti organizovane u saradnji sa centrom za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947, a uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

  Radionice će se odvijati utorkom i četvrtkom od 17:30 do 19:00 časova, počevši od 19.06.2018. tokom juna, jula i avgusta. Programom je obuhvaćena istorija fotografije, različite vrste fotografije, podešavanje foto aparata, osvetljenje, sportska i modna fotografija, kao i bezbednost fotografije i etički principi. Svaki polaznik dobija i priručnik koji sadrži teme i objašnjenja, kao i primere.

  Pošaljite prijavu na email [email protected] ili pozovite 063 374 101.

  Mala škola fotografije ima tri osnovna segmenta: istorija i razvoj fotografije, fotografija i obrada fotografije i kritičko posmatranje fotografije i njena primena.

  Istorija i razvoj fotografije obuhvataju uvod u fotografiju, nastanak i rani razvoj, ulazak fotoaparata u svakodnevnu primenu, istorijska vrednost fotografije i tendencije u budućnosti.

  Segment fotografija i obrada fotografije baviće se osnovama korišćenja fotoaparata, različitim fotografskim tehnikama, kadriranjem i upotrebom zlatnog preseka, obradom fotografije kroz besplatne alate koji su dostupni na internetu.

  Treći deo baviće se specifičnim vrstama fotografije kao što su modna fotografija, dokumentarna, sportska, reklamna fotografija i slično. U ovom segmentu polaznicima će biti prezentovani načini i tehnike kritičkog posmatranja fotografije kao umetničkog dela.

  Važno je napomenuti da će sva teorijska predavanja biti prožeta praktičnim radom sa polaznicima, gde će učestvovati ne samo predavači već i volonteri -studenti fotografije i kamere.

   

  PODELI
  Nađa Stojanović
  Studentkinja treće godine na smeru menadžment na Fakultetu organizacionih nauka.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here