MEANDRI UVCA – 2-3. jul – pešačka tura + krstarenje

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta koji obiluju živopisnim prizorima, neposrednim, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za Vašu vikend avanturu. Zaista, ima nešto u tom planinskom vazduhu i idiličnim prirodnim kreacijama koji nam vraćaju harmoniju i „pune baterije“. Spremite se za osvajanje meandara Uvca, tajanstvenih pećinskih dvorana i, po mnogima, najlepšeg vidikovca u Srbiji i sve to pod budnim okom beloglavog supa! 🙂

PROGRAM 2 DANA 2-3. jul 2016:

MEANDRI UVCA + TORNIK

Prvi dan: Polazak iz Beograda u 7:00h, dolazak na Zlatibor, gde osvajamo najviši vrh – Tornik koji suverno gospodari na 1496 mnv. Pešačka tura od podnožja do vrha Tornika traje oko sat i po do dva sata vremena (opciono žičarom do vrha ukoliko bude radila). Uživamo u prizorima Zlatibora i Murtenice, pauza za odmor i nastavak puta ka Zlataru. Smeštaj, slobodno vreme, fakultativno odlazak u avantura park kod hotela Panorama (zip line, mreže, stubići…) i noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h) i vožnja čarobnim meandrima Uvca (krstarenje meandrima, obilazak Ledene pećine, pešačenje do jednog od najlepših vidikovaca na meandrima Uvca, posmatranje beloglavih supova).  Nakon krstarenja povratak, dolazak u Beograd u kasnijim večernjim časovima (oko 10h).

Cena: 4.700 din.

U cenu uključuno: autobuski prevoz, noćenje u privatnom smeštaju pansion Gnezdo, vila Zlatarka, vila Ellit, vila Zlatarski san u 1/2 i 1/3 sobama, ulaznica za rezervat prirode Uvac i Ledenu pećinu, krstarenje meandrima Uvca (oko 4h), pešačka tura do vidikovca na meandrima i pešačka tura na Tornik i vidikovac „Molitvu“ na Uvcu. 

U cenu nisu uključeni redovna godišnja članarina SZM 400 din i individualni troškovi.

* Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1300 din.

* Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 300 din.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom poneti dovoljno vode i hranu za ceo dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću po mogućstvu sa kramponima.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 4 h, pešačka tura do vidikovca oko 2h ukupno. Pešačka tura na Tornik traje oko 3h u oba pravca (8km) + pauza za vrhu. Potrebna je bolja fizička kondicija. Alternativno, moguće je žičarom do vrha Tornik (uz doplatu).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here