MEANDRI UVCA – 2-3. jul – pešačka tura + krstarenje

  Vrsta prevoza: Autobus
  Način plaćanja: Unapred

  Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta koji obiluju živopisnim prizorima, neposrednim, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za Vašu vikend avanturu. Zaista, ima nešto u tom planinskom vazduhu i idiličnim prirodnim kreacijama koji nam vraćaju harmoniju i “pune baterije”. Spremite se za osvajanje meandara Uvca, tajanstvenih pećinskih dvorana i, po mnogima, najlepšeg vidikovca u Srbiji i sve to pod budnim okom beloglavog supa! 🙂

  PROGRAM 2 DANA 2-3. jul 2016:

  MEANDRI UVCA + TORNIK

  Prvi dan: Polazak iz Beograda u 7:00h, dolazak na Zlatibor, gde osvajamo najviši vrh – Tornik koji suverno gospodari na 1496 mnv. Pešačka tura od podnožja do vrha Tornika traje oko sat i po do dva sata vremena (opciono žičarom do vrha ukoliko bude radila). Uživamo u prizorima Zlatibora i Murtenice, pauza za odmor i nastavak puta ka Zlataru. Smeštaj, slobodno vreme, fakultativno odlazak u avantura park kod hotela Panorama (zip line, mreže, stubići…) i noćenje.

  Drugi dan: Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h) i vožnja čarobnim meandrima Uvca (krstarenje meandrima, obilazak Ledene pećine, pešačenje do jednog od najlepših vidikovaca na meandrima Uvca, posmatranje beloglavih supova).  Nakon krstarenja povratak, dolazak u Beograd u kasnijim večernjim časovima (oko 10h).

  Cena: 4.700 din.

  U cenu uključuno: autobuski prevoz, noćenje u privatnom smeštaju pansion Gnezdo, vila Zlatarka, vila Ellit, vila Zlatarski san u 1/2 i 1/3 sobama, ulaznica za rezervat prirode Uvac i Ledenu pećinu, krstarenje meandrima Uvca (oko 4h), pešačka tura do vidikovca na meandrima i pešačka tura na Tornik i vidikovac “Molitvu” na Uvcu. 

  U cenu nisu uključeni redovna godišnja članarina SZM 400 din i individualni troškovi.

  * Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1300 din.

  * Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 300 din.

  Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom poneti dovoljno vode i hranu za ceo dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću po mogućstvu sa kramponima.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 4 h, pešačka tura do vidikovca oko 2h ukupno. Pešačka tura na Tornik traje oko 3h u oba pravca (8km) + pauza za vrhu. Potrebna je bolja fizička kondicija. Alternativno, moguće je žičarom do vrha Tornik (uz doplatu).

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here