Blaga Resave 12/6/2016 – DIN 1500

Vrsta prevoza: Autobus

Način plaćanja: Unapred

Manasija_Resava_Srbija_(manastirski_kompleks)_1

Program:

8h – Polazak iz Beograda

10:30h – Dolazak u Despotovac, grad despota Stefana Lazarevića koji danas predstavlja centar Gornje Resave. Zajedno sa opštinom Svilajnac čini Resavski okrug, a čitavo područje je idealno za turiste koji žele da se odmore od gradske buke i dive prirodnim lepotama. Obilazak manastira Manasija, Manastir Manasija je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjevekovne kulture i pripada Moravskoj stilskoj grupi. Manastir je zadužbina Despota Stefana Lazarevića i izgrađena je između 1407. i 1418. godine.

12h – Park Maketa je jedinstvena turistička ponuda, prostire se na površini od 3000 m2. Park je nastao 2008. godine. Trenutna postavka su srednjovekovni manastiri i naše srpske kuće, one su verne replike urađene u srazmeri 1:17.

13h – Resavska pećina, jedno od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, duga je 4,5 km. Detaljno je istražena 2830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Jedna je od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara je oko 80 miliona godina, dok se stari nakit u pećini procenjuje na 45 miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima. Po bogatstvu i raznobojnosti nakita Resavska pećina opravdano nosi epitet resavske lepotice.

14:30h – Lisine, vodopad “Veliko vrelo”, najposećeniji  vodopad u Srbiji, dugo je smatran najvišim vodopadom u zemlji, sa visinom od 25 metara, dok nisu otkriveni vodopadi na Staroj planini i Vodopad  Jelovarnik na Kopaoniku.


17h – Krupajsko vrelo, predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja. Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište na površini stvara kraško jezero, i neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela. U blizini vrela je jak termalni izvor sa temperaturom vode od 26,50C, i zaštićeno je kao spomenik prirode nacionalnog značaja. Istraživanjem ovog vrela do sada se došlo do dubine od 123 metara.

19h – Banja Ždrelo – kupanje u jedinstvenom wellness centru u Srbiji koji radi preko cele godine. Sastoji se od aqua parka sa dnevnim i noćnim kupanjem u toplim i termalnim vodama temperature od 30 do 40 stepeni. Aqua park raspolaže sa 6 bazena sa toplom i hladnom vodom (2 zatvorena i 4 otvorena bazena). Jedinstven po tome što su bazeni ispunjeni termalnom vodom temperature oko 40C koja izvire 200 metara ispod zemlje. Otkriveni bazen sa termomineralnom vodom temperature oko 40C stepeni sa hidromasažerima, ležaljkama sa hidromasažom, guskom i kristalnom kadom koji pruža izuzetan doživljaj svima koji vole da se i u zimskom ambijentu, dok pada sneg, kupaju u toploj vodi! 21č sušenje i pripreme za polazak.

21:30hPolazak za Beograd, očekivani dolazak u 23:15h.

Cena: 1500 din (minimum 15 putnika, u slučaju manjeg broja cena se koriguje)

U cenu uključen prevoz, vođenje i obilasci po programu.

U cenu nisu uračnati ulaznica za Akva park 500 din (fakultativno), ulaznica za park minijatura 100 din (fakultativno), ulaznica za Resavsku pećinu 300 din (fakultativno) i individualni troškovi.
-redovna godišnja članarina Srbija za mlade 400 din

Prijave na: 

M: 065/4325564  061/1627226

E-mail: [email protected]

Rok za prijavljivanje je 5 dana pred polazak na putovanje. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika rok za otkazivanje putovanja od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here